Zoeken

Stoner tweede testdag vrijaf

31 januari 2016
De tweede en afrondende testdag van Ducati's pre-Sepang wintertest heeft Casey Stoner van de Italianen een vrije dag gekregen. Michele Pirro nam al het testwerk voor zijn rekening, Stoner zal daarentegen tijdens de officiële wintertest weer in actie komen.

Michele PIrro

De beslissing Pirro de tweede dag door te laten gaan met het testprogramma en Stoner tijdens de officiële wintertest - met alle MotoGP coureurs - in te zetten werd genomen tijdens de technische briefing na afloop van de eerste testdag.

Pirro reed de tweede dag 43 ronden om de 2015 machine en testte verschillende elektronische settings van de nieuwe standaard software die dit jaar zijn intrede doet en die voor alle teams hetzelfde is. Een hevige regenbui tegen het eind van de middag stelde Pirro ook in staat om enkele ronden met Michelin regenbanden af te leggen.

Maandag begint de officiële MotoGP wintertest en zullen beide Andrea's op de baan te zien zijn. De twee fabrieksrijders hebben zowel de 2015-spec als de 2016-spec Desmosedici GP machine tot hun beschikking.

Michele Pirro:
Los van een snelle shakedown vanochtend op de 2016 machine hebben we vandaag gefocust op de elektronische setup met de machine van vorig jaar. We hadden ook nog de kans om zes ronden in de regen te rijden en vergaarden daarmee bruikbare informatie voor de software, omdat we nog niet eerder in de regen hadden gereden. het was een positieve dag voor wat betreft de informatie die we hebben vergaard en ik denk dat we nu een goede basisafstelling hebben bereikt om de officiële test morgen mee te beginnen.