Zoeken

MV Agusta wil terug naar MotoGP

19 oktober 2015
In het WK Supersport zijn ze al behoorlijk competitief, maar Giovanni Castiglioni heeft zich voor de komende jaren serieuze doelen gesteld. MV Agusta’s grote baas wil namelijk terug gaan keren naar de MotoGP. Het Italiaanse merk heeft hiervoor een deal gesloten met Forward Racing Team.

Giovanni Cuzari

Het nieuwe MotoGP reglement dat vanaf 2017 van kracht zal gaan is volgens MV Agusta’s CEO Giovanni Castiglioni een uitstekend moment om in de MotoGP in te stappen. MV Agusta heeft hiertoe een belangrijke deal gesloten met het Italiaanse Forward Racing Team, dat als geheel in MV Agusta’s Racing Devision zal worden geïntegreerd.

Dat houdt in dat vanaf volgend seizoen de dit jaar in opspraak gekomen Giovanni Cuzari, de Teammanager van Forward Racing die dit jaar na afloop van de MotoGP op de Sachsenring werd gearresteerd op verdenking van belastingontduiking en fraude, de nieuwe Team Principal van MV Agusta Reparto Corse wordt, met naast hem teammanager Andrea Quadranti.

Voor 2016 heeft MV Agusta haar pijlen op het WK Superbike gericht. Niemand minder dan Marco Melandri is als testrijder aangetrokken om de F4 RC de komende winter in z’n 2016 configuratie te testen. Daarna wil MV Agusta gaan deelnamen een de MotoGP.

Giovanni Castiglioni, CEO MV Agusta:
We blijven investeren in race-activiteiten, omdat wegrace competitie een belangrijke strategische waarde voor ons merk heeft. We winnen in het WK Supersport en groeien in het WK Superbike, maar ons doel voor de toekomst moet de MotoGP zijn.