Zoeken

Jack Miller switcht volgend seizoen naar Marc VDS

16 oktober 2015
Jack Miller switcht het volgend jaar naar het Marc VDS Racing team van de Belgische biermagnaat Marc van der Straten, dat het volgend seizoen met twee machines in de MotoGP uitkomt.

Jack Miller

Het afgelopen seizoen leken ze nog regelrecht tegenover elkaar te staan, Marc VDS en Jack Miller. De Australiër had een voorlopig contract met het Belgische team om in de Moto2 te gaan racen, maar koos uiteindelijk voor de MotoGP met het LCR Honda Team. Een beslissing die door teammanager Michael Bartholemy niet in dank werd afgenomen. Bartholemy haalde destijds aan dat Miller aan contractbreuk daarmee aan contractbreuk deed, maar daar bleef het bij.

Echt groot zullen de verschillen voor Jack Miller het komende seizoen niet zijn, behalve dat zijn salaris door het Belgische raceteam zal worden betaald. Miller maakte dit seizoen zijn debuut in de MotoGP op de RC213V-RS en zal ook het komende seizoen met Honda’s klanten-RC213V aan de start verschijnen. Ook Miller’s huidige crew, onder leiding van de ervaren Cristian Gabarrini, gaat met de Australiër mee naar het nieuwe team.

Jack Miller:
Ik ben erg enthousiast over deze mogelijkheid met Honda en het Marc VDS Racing Team. Ik weet dat Marc VDS een goed, sterk en ervaren team is, dat me een goede structuur kan bieden om het volgend seizoen voor goede posities te kunnen vechten. Aangezien we dan allebei een jaar ervaring hebben in de MotoGP denk ik dat we daarvan kunnen profiteren en goede resultaten samen met Honda kunnen neerzetten.

 

Michael Bartholemy, teammanager:
Het is goed om eindelijk Jack Miller in ons team te kunnen verwelkomen. We wilden Jack al in 2013 omdat we zagen dat hij het talent had en dat is niet veranderd. Het zou voor hem altijd een moeilijke stap zijn geweest, van de Moto3 direct naar de MotoGP, maar hij doet het goed. Het volgend jaar zal Jack profiteren van het feit dat het Marc VDS Racing team achter hem staat. Samen met een competitieve machine ben ik ervan overtuigd dat dit precies is wat hij nodig heeft om zijn volle potentieel te kunnen benutten.