Zoeken

HRC verlengt contrat met Marc Marquez

27 februari 2018
Het lijkt écht een nieuwe trend in de MotoGP te zijn: nog voor aanvang van het seizoen het contract met je coureurs verlengen. Zo ook Honda, of beter gezegd HRC, dat het contract met Marc Marquez met twee jaar heeft verlengd.

Nadat Yamaha eerder al bekend had gemaakt ook in 2019 en 2020 met Maverick Vinales in zee te zijn gegaan heeft ook de Honda Racing Corporation, kortgezegde HRC, nu een nieuw tweejarig contract met Marc Marquez getekend, waardoor de zesvoudig wereldkampioen ook in 2019 en 2020 met HRC verbonden is. 

En dat snappen we best, na eerst de wereldtitel in de 125cc en Moto2 te hebben gehaald maakte Marquez in 2013 de move naar de MotoGP en sloot zijn rookieseizoen af als de nieuwe wereldkampioen en was daarmee de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de koningsklasse. 

Het afgelopen jaar was hij de jongste coureur in de geschiedenis met vier MotoGP wereldtitels op naam. En aan die erelijst komt voorlopig nog geen eind. Niet meer dan logisch dus dat Honda, excuus... HRC nu al het contract met Marquez voor 2019 en 2020 heeft verlengd.

Marc Marquez:
Ik ben verheugd om in de MotoGP te blijven racen voor het Honda fabrieksteam. Ik ben trots om te racen als een lid van de Honda familie en ik waardeer hoe Honda en het team altijd hun best doen om mij alles te geven wat ik nodig heb. Ik wil ook iedereen danken die me zoveel warmte en steun heeft gegeven de afgelopen jaren. De eerste twee testen zijn goed gegaan en met m'n contract nu verlengd kan ik me gaan focussen op het nieuwe seizoen. Ik zal racen leuk blijven vinden en mijn vreugde met iedereen blijven delen en mijn best doen om onze doelen te bereiken.