Zoeken

HRC verlengt contract met Pedrosa

9 juli 2014
Na eerder de deal met Marc Marquez rond te hebben gemaakt heeft HRC nu ook het contract met Dani Pedrosa verlengd. De Spaanse coureur, die momenteel derde in het wereldkampioenschap staat, blijft tot het eind van 2016 verbonden met het team.

Dani Pedrosa

Zijn kansen om ook in de MotoGP tot wereldkampioen te worden gekroond en daarmee in alle klassen de wereldtitel in handen te hebben gehad zijn er met de komst van Marc Marquez niet beter op geworden, maar dat maakte Pedrosa voor Honda niet minder gewild.

De drievoudig wereldkampioen (2003 in de 125cc, 2004 en 2005 in de 250cc) is in veel opzichten namelijk de perfecte teamgenoot voor Marc Marquez. Pedrosa heeft namelijk niet een té groot ego dat niet naast Marquez zou passen, maar is wel een regelmatige podium kandidaat en snel genoeg om de winst te pakken, mocht Marquez een slechte dag hebben.

Met het tweejarig contract van Dani Pedrosa is het Repsol Honda Team de komende twee jaar weer onder de pannen. Van de topteams heeft enkel Jorge Lorenzo zijn contract nog niet met Yamaha verlengd.

Dani Pedrosa:
Ik ben erg blij om mijn verlenging met het Repsol Honda Team aan te kunnen kondigen, en ik ben Honda dankbaar voor het vertrouwen dat ze voor opnieuw twee jaar in me hebben getoond. Het is voor mij de beste manier om mijn race carriere voort te zetten, met dit merk begon ik mijn allereerste race. Ik ben erg verheugd om me 100% te geven en met iedereen bij de Honda Racing Corporation te blijven werken.

Shuhei Nakamoto, HRC Executive Vice President
We zijn erg blij het contract met Dani te hebben verlengd. Hij rijdt momenteel een erg sterk seizoen en staat momenteel gelijk met Rossi op de tweede plaats, we zijn erg blij met zijn prestaties. De relatie tussen Dani en Marc is bewezen succesvol te zijn en we kijken uit naar opnieuw twee succesvolle jaren.