Zoeken

Hiroshi Aoyama vervangt Pedrosa in Texas en Argentinie

3 april 2015
Dani Pedrosa moet aan zijn armen worden geopereerd om het probleem van oppompende armen op te lossen waardoor hij al ruim een jaar wordt geplaagd. De komende twee wedstrijden in Texas en Argentinië zal Pedrosa in het Repsol Honda team worden vervangen door HRC testrijder Hiroshi Ioyama.

Dani Pedrosa Qatar

Direct na de openingsrace in Qatar vloog Pedrosa naar Spanje terug om in Barcelona en Madrid met specialisten te overleggen. Het afgelopen seizoen had Pedrosa al last van oppompende armen en werd daarvoor na de wedstrijd in Jerez al geopereerd, maar zonder succes.

De specialisten adviseerden destijds om geen nieuwe operatie te ondergaan en tijdens de wintertesten leek het probleem opgelost, maar tijdens de openingsrace in Qatar kwamen de oppompende armen tijdens de stress van de race keihard terug.

Tijdens het nieuwe onderzoek afgelopen maandag kreeg Pedrosa het advies om zo snel mogelijk onder het mes te gaan. De operatie zal op vrijdag 3 april door Dr. Angel Villamor in Madrid worden uitgevoerd, waarbij speciaal aandacht zal worden besteed aan het sluiten van de wond om herstel te versnellen en het risico op terugkeren te minimaliseren.

Na de operatie zal het herstel naar verwachting 6 weken in beslag nemen, waardoor Pedrosa de komende twee wedstrijden in Texas en Argentinië missen zal. Hij zal binnen het team worden vervangen door HRC testrijder Hiroshi Aoyama.

Dani Pedrosa:
Dit is duidelijk niet het nieuws wat ik met iedereen had willen delen. Uit gesprekken met medici die ik vertrouw is echter gebleken dat dit de enige optie is. Ik zal op vrijdag worden geopereerd en met een speciale techniek zal de wond worden gedicht om de kans op herhaling te minimaliseren. Laten we hopen dat het succesvol verloopt. Ik wil mijn fans danken voor hun steun, maar vooral Hondaa, Repsol, Red Bull en al onze sponsoren voor hun begrip.