Zoeken

Crutchlow volgend jaar naar LCR Honda

2 augustus 2014
Tijdens het WDW leek alles nog koek en ei, maar Cal Crutchlow heeft op de valreep zijn contract met Ducati laten ontbinden. De 28-jarige Brit maakt het huidige seizoen wel af, maar rijdt het volgend seizoen voor het LCR Honda Team waar hij Stefan Bradl gaat vervangen.

Cal Crutchlow_Sachsenring

Nadat eerder al het contract met Andrea Dovizioso was verlengd maakte Ducati tijdens de laatste wedstrijd voor de zomerstop bekend dat ook Crutchlow in 2015 bij het team zou blijven, waarmee het volgende seizoen voor het eerst een drieman sterk fabrieksteam aan de start zou staan: Dovizioso en Crutchow als officiële fabriekscoureurs en Andrea Iannone als satelliet rijder onder de vlag van Pramac, maar wel met volledige fabrieksondersteuning.

Op het laatste moment heeft Crutchlow echter anders besloten. Officieel was de tijd dat de Brit een beroep op de uittree-clausule op 31 juli verstreken, maar Ducati heeft daar niet moeilijk over gedaan en het contract met Crutchlow voor 2015 ontbonden. Andrea Dovizioso en Andrea Iannone zijn volgend seizoen de officiële fabrieksrijders van het Ducati MotoGP Team.

Crutchlow gaat de overstap maken naar het LCR Honda Team, waar hij de plaats van Stefan Bradl in gaat nemen. De 28-jarige Brit die op het eiland Man woonachtig is krijgt volledige steun van HRC, het project wordt financieel ondersteund door de nieuwe sponsor CWM. Stefan Bradl neemt aan het eind van het seizoen afscheid bij het team, hij zag het niet zitten om het volgend seizoen op de 'open' machine te zitten.