Zoeken

Yamaha maakt prijs R3 Cup bekend

13 december 2016
Yamaha heeft de prijs van de eerder aangekondigde R3 cup bekend gemaakt. De all-in prijs voor de 2017 Yamaha RC Cup motorfiets is vastgesteld op € 12.900, en dat is volgens Yamaha ook écht all-in.

 

Dat Yamaha in navolging op de R125 cup met een nieuwe R3 Cup zou komen was al bekend, maar niet wat het zou gaan kosten en wat je voor dat geld allemaal krijgt. Om te beginnen een Yamaha R3, model 2016 zonder kenteken, in volledige racetrim. Ofwel: een Akrapovic uitlaatsysteem, Öhlins monoshock achter, Öhlins cartridge voor de voorvork en een racekuip + zitje (gespoten en voorzien van R3 Cup stickers).

Daar houdt het nog niet bij op, uiteraard zijn ook raceonderdelen als een remschakelset, voorrem-, teen- en kettingportector gemonteerd, evenals een speciale thottle tube R3 Cup en een set extra aluminium velgen (standaard R3). In de prijs is ook inbegrepen een set Diablo Supercorsa en een set Diablo Rain banden, een paddockstand voor en achter en een Paddock Blue kledingpakket. 

De motor wordt door de dealer volledig opgebouwd conform het 2017 Yamaha 3 Cup reglement. Meegeleverd wordt een Yamalube onderhoudspakket, bestaande uit 3 liter Yamalube Racing 10/40 olie, 1x silicone spray, 1x motorfietsreiniger, 1x kettingvet, 1x vizierreiniger, 1x contact cleaner. 

De all-in prijs voor een 2017 Yamaha R3 Cup motorfiets is vastgesteld op €12.900,- incl. BTW. Daar zit trouwens meteen  het inschrijfgeld voor de 8 gegarandeerde wedstrijden in de Benelux en de KNMV race licentie bij inbegrepen. Wat betreft de daadwerkelijke uitlevering, de eerste volledig opgebouwde 2017 Yamaha R3 Cup motorfietsen verwacht Yamaha Motor Europe, branche Nederland eind januari te kunnen afleveren.


Zoiets dus, maar dan zonder verlichting, spiegels en andere straatprullaria, en met Akrapovic uitlaatsysteem en Öhlins vering. En de rest...

Meer info: www.Yamaha-R3-Cup.nl