Zoeken

TCX Motorlaarzen

Pagina 3

10 september 2007
Inhoudsopgave
TCX Motorlaarzen
Pagina 2
Pagina 3

Het productieproces

IMG_8876L.jpg

Genoeg? Knappe vent die alsnóg overdadig met deo aan de slag moet.

IMG_8863L.jpg

Elke Goretex insert wordt getest op waterdichtheid. Deze is dat, voor de foto, dus niet.

Maar behalve laarzen komt er nog veel meer van binnen diezelfde fabrieksmuren. Een deur verder staan zeer moderne freesmachines te werken om, op bestelling, mallen en machinedelen te maken. En wederom met een klantenbestand groter dan je in eerste instantie zou inschatten. Een bepaald auto/motorbedrijf uit Berlijn maakt vele carrosserie- en kuipdelen in mallen van… Een carbonfiber kuipstoeltje in je steigerende Bolognees? Of, wat maakt het uit, zijn Britse tegenhanger… Voetbalschoenen, skischoenen, ATB delen, zonnebrillen, noem maar op. Leuk om eens te zien, maar nog leuker is het als deze producten uiteindelijk op hun bestemde plek zitten en gebruikt kunnen worden. Voor TCX betekent dat aan zoveel mogelijk voeten wereldwijd. Zal wel lukken.

IMG_8890L.jpgIMG_8899L.jpg

 IMG_8902L.jpg  

IMG_8904L.jpg

Creatief met aluminium... men neme een massief blok van, mwah, een meter in het vierkant (maar elke maat is mogelijk), zet dat in een vijf-assenfrees en laat het geheel een poosje sudderen. Met het resultaat zijn vervolgens heel leuke dingen te zoen, zoals hierboven te zien. Combineer dit met een plakje Carbonvezels en wat hars en je krijgt dit soort leuke apparaatjes. Vervolgens het overtollige (zónde...) spul eraf halen en tadaa..Mountainbike-schoenzolen, scheenbeschermers, zadelbodems, helmen, snowboardbindingen...you name it. En ook de kleur komen we samen wel uit.

IMG_8845L.jpgIMG_8849L.jpg

En terwijl de een heel fijntjes alle krabbels van de ontwerper omzet in een naaipatroontje, zitten een deur verder de échte werkers...met zoveel rommel op, in en aan je laars is het echt héél knap dat daar zulke resultaten uitkomen. Overigens, deze kleur zijn we verder niet in het assortiment tegengekomen. Maar aan de nadere kant: als je genoeg betaalt, zal er wel een boel extra mogelijk zijn.