Zoeken

Intermot 2008: nieuwe modellen

Intermot 2008: nieuwe modellen

12 oktober 2008
Inhoudsopgave
Intermot 2008: nieuwe modellen
2: nieuwe modellen
3: en nog meer…
4: nog niet genoeg?
5: Opmerkelijke zaken
6: En dan tot slot...

Intermot 2008: de nieuwe modellen

Het mag misschien niet de grootste of meest bezochte internationale motorbeurs zijn, het is wel de eerste motorbeurs waar veel fabrikanten voor het eerst hun nieuws voor het komende seizoen aan het publiek kunnen presenteren. Waar we het over hebben? De 6e editie van de Intermot, Duitsland's tweejaarlijkse beurs die twee jaar geleden nog goed was voor 187.000 bezoekers, die zich op 120.000 m2 verspreid over zeven hallen bij 1122 stands uit 36 landen konden vergapen aan alles wat met motorrijden te maken had.

Echt veel nieuws was er dit jaar niet te ontdekken op 's werelds eerste internationale motorshow, met dank aan fabrikanten die er steeds meer voor kiezen op voorhand hun nieuwe modellen wereldkundig te maken. Met dank aan Internet, dat het steeds moeilijker maakt nieuwe modellen geheim te houden. Desondanks was er ook voor de wederom in volle getale aanwezige wereldpers voldoende nieuws te ontdekken. Twee dagen lang vlogen wij van hot naar her om een zo goed mogelijke impressie te kunnen maken van de nieuwe modellen van de Intermot.


Dé oplossing voor het steeds zwaarder en dikker worden van de Europeaan: 's werelds grootste motorfiets, de Gunbus 410. Een 6,7 liter 45º V-Twin die de Boss Hoss degradeert tot een veredelde kinderfiets.

Tekst: Ed Smits
Beeld: Vincent Burger