Zoeken

Ducati Clubrace per R1200S: the sequel

Ducati Clubrace per BMW R1200S

6 augustus 2008
Inhoudsopgave
Ducati Clubrace per R1200S: the sequel
2: Trainingsdagen
3: De 29e Ducati Clubrace
4: De race

clubrace08_IMG_5650.jpg 

Na de finishvlag op 10 juni 2007 was de 4de plek een feit. Dit smaakte naar meer en met de geur van het magische podium in m'n neus was de 28ste clubrace ten einde. Bijna 365 dagen later verliep het allemaal anders dan gepland. De voorspelling voor de 29ste Ducati Clubrace viel letterlijk en figuurlijk in het water. Was het knallen of verzuipen? Hoe het ons verging leest u hieronder.

Tekst: Leon Nap
Foto's: Stefan Schuiling

Buiten vriest het dat het kraakt, met een een laagje ijs. Waar de eerste natuurschaatser zich verlekkert bij de lokale koek en zopie zijn drie sujetten druk aan het brainstormen hoe de 29e clubrace spijkers met podia te kunnen slaan. Binnen is het broerig warm aan de tafel in de showroom en bij het zien van de eerste uitgelekte persfoto van de BMW HP2 Sport wordt snel duidelijk waarmee Motor Houtrust en Motorfreaks anno 2008 aan de start gaan komen. Dat het makkelijker gezegd is dan gedaan blijkt naar mate de weken verstrijken want ideeën hebben is één, een blauw witte duitse Messerschmitt in de showroom hebben staan blijkt helaas anders, ze is simpelweg niet te verkrijgen. clubrace08_IMG_5658.jpgKoortsachtig wordt door Franklin, een van de planners van het eerste uur, uren gebeld met de importeur, politieke spellen gespeeld, geld geboden en even lijkt het erop dat omkopen de methode is, totdat ter ore komt hoorde dat heel journalistiek Nederland vecht om één en dezelfde HP2 Sport..

Iedereen ging “All-IN” zoals dat bij poker genoemd wordt en BMW Nederland was aan zet en speelde de laatste hand, het onmogelijke bleef onmogelijk want de spelers uit Rijswijk hadden de winnende hand: “Niemand krijgt de HP2, er zijn er maar twee in Nederland en die blijven in de Showroom te Rijswijk”, Teleurstelling in het team, avonden geknokt, gespeeld en gebluft en dan met lege handen naar huis was niet de gedroomde voorbereiding voor de clubrace. 

Dat dit niet het nieuws is waar je op zit te wachten lijkt duidelijk, maar het “dynamic Motor Houtrust duo” moest door, alternatieven waren er niet, behalve de grijze duitse donder die vorig jaar vriend en vijand verraste, je kent 'm nog wel, 123 pk en een stapel newtons die goed waren voor een 4de plek, de BMW R1200S. Snel roept ondergetekende “haal 'm maar uit het vet, beetje nieuwe kettingspray op de cardan en de poetslap ter hand en blaffen met dat beest”.

Totdat we de fiets aanschouwen en we onze emoties even weg moeten stoppen. “wat is hier gebeurd?”  De duitse grijze strijder uit Bayern staat er gehandicapt bij, geen uitlaat systeem meer, geen rapidbike en lege bandjes, helemaal alleen in een hoek onder een dun laagje stof, de strijd  gestreden, geknokt tot het bittere eind en dit was haar lot?

Franklin sprak direct geruststellende woorden, klanten willen graag spullen van een racer, Nog steeds geldt “Race on Sunday, Sell on Monday” en hier blijkt geen woord over gelogen. De wensenlijst is snel gemaakt, cilinderkoppen flowen, blok blueprinten, remmen modificatie, lichte wielen, racekuip erop met de poster aan de wand bouwen onze eigen HP2 wel. Niet geremd door financiën is de fiets snel samengesteld waarmee we in onze gedachten Rossi kunnen uitremmen en Casey Stoner kunnen volgen in zijn slipstream. Met de catalogus van Hocoparts in de hand voelen we ons een kind in de snoepwinkel met al dat moois.

Totdat Cees ons tot rust maant. Even drie dagen knallen en knokken voor de winst, daar is toch geen MotoGP replica voor nodig?

clubrace08_IMG_5522.jpg