Motorfreaks - Alien Moto: motorkleding met NASA technologie - Twee vliegen in een klap

Zoeken

Alien Moto: motorkleding met NASA technologie

Twee vliegen in een klap

19 september 2017

Bijkomend voordeel – voor Peter en Maria – is dat ze hiermee zo elk dierlijk product weten te omzeilen, want de twee zijn namelijk actief veganist. En al heb je hier zelf weinig mee, het is toch leuk. Het resultaat is zelfs zó goed aangeslagen dat ze zelfs een prijs hebben gekregen van PETA, Zijn ze stiekem best trots op, en terechtde dierenrechtenorganisatie die bijvoorbeeld ook ooit Al Gore een prijs gaf voor An Inconvenient Truth. Nou, die club dus. Da’s best een dingetje, dus terecht dat ze daar mee te koop lopen.

Maakt dat hun kleding dan ook beter? Misschien niet, maar de overige eigenschappen natuurlijk wel: lichter, luchtiger (en bovendien in verschillende mate van perforatie verkrijgbaar), weersbestendiger (nagenoeg waterdicht… tenzij je voor perforatie kiest uiteraard), slijtvaster en beter schoon te maken – je gooit ’t gewoon in de wasmachine als je zou willen. Verder is de kleding minstens zo nauwgezet in elkaar gezet als kleding van andere merken; na zijn onfortuinlijke schuiver stond veiligheid ver bovenaan de lijst eisen en dus is het hele pak dubbel of driedubbel gestikt. Een extra laag kevlar verhoogt de veiligheid bij een schuiver nog eens, protectie rondom spreekt voor zich. Inclusief sliders op de elleboog, zoals tegenwoordig inmiddels ook populair is.

Qua pasvorm is er ook al weinig meer te wensen, je kunt kiezen uit confectiematen of online een lijst downloaden en je eigen maten opmeten voor een echt perfect passende outfit. En dat laatste gaan we snel uitproberen, want als je er toch bent, kun je net zo goed eens het een en ander proberen.
Nu nog een prototype, maar ook dit is in de nabije toekomst te verwachten van Alien Moto
Volgens Peter is het in de praktijk even werken voordat je het pak aan hebt; het is ontworpen om heel strak aan te sluiten, maar eenmaal aangetrokken is de bewegingsvrijheid groter dan met een leren pak. Onze maten zijn doorgegeven, we gaan het meemaken.

Natuurlijk is het geen nieuw idee, maar we geven het een kans. Een pak dat én lichter, én luchtiger, én crashbestendiger is én ook onze atletische bouw nog eens extra accentueert verdient een zetje in de rug. Dat we daarbij ook nog eens geen zielige dieren laten lijden, is bonus. We gaan nog niet direct boom boom boom naar Ibiza, maar alvast een klein applausje voor deze Vega Boys… laten we hopen dat het werkt.