Zoeken

Uit de praktijk: Zadeltassen

Pagina 5

22 december 2006

Accessoires

Inhoudsopgave
Uit de praktijk: Zadeltassen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6

IXS Bagster Tour


De laatste zadeltas is de IXS Bagster Tour en deze heeft, van deze drie zadeltassen, de meeste bagagemogelijkheid. De tas heeft - net als de andere tassen - een rits waarmee de hoogte (en dus de inhoud van de tas) kan worden vergroot. Als enige heeft de Bagster daarbij een "deksel" dat volledig te openen is,

Dat zadeltassen niet bepaald hittebestendig zijn, daar kwamen we pijnlijk achter toen we met een aantal supersports onderweg waren. De hoge uitlaten van de RSV 1000 Factory gaven een dusdanige hoeveelheid warmte af die teveel van het goede was voor de IXS Bagster. Ergo: een brandgat aan de onderzijde van de zadeltas en een compleet verschoeide outfit. Controleer voordat je met zadeltassen gaat rijden dan ook of deze niet in aanraking komen met de uitlaat. En een extra controle na een paar kilometer rijden kan ook geen kwaad

waardoor je eenvoudig je spullen in de tas kunt stoppen. De tassen zijn voorzien van een extra buitenvak waar je nog kleine dingen in kunt stoppen. Buiten de losse buitenhoezen blijkt er echter weinig ruimte over te blijven in die vakken. Daarnaast is de set voorzien van losse schouderbanden, waarmee de tassen gemakkelijk te dragen zijn.

Ook de Bagster Tour heeft twee klittenbandhoofdmontagebanden waarmee de tassen aan elkaar worden bevestigd. De banden kunnen naar keuze over of onder het zadel worden geplaatst. Om de zadeltassen vervolgens vast te zetten zijn een tweetal spinnen meegeleverd, maar dat bleek geen eenvoudige opgave. Niet elke motor heeft de mogelijkheid om een spin vast te haken. Instelbare bandjes zijn een betere optie om zadeltassen op de motor te bevestigen. Ook de kwaliteit van de bevestigingsogen liet te wensen over: gedurende de testperiode scheurde een van de bevestigingspunten af.

Regenproof?
Net als de Dane Langa is ook de Bagster Tour uitgerust met een set losse buitenhoezen, die het regenwater tegen moeten houden. De buitenhoezen zijn aan de ruime kant, alleen al vanwege het feit dat de zadeltassen "hoger" geritst kunnen worden. Goed voor een lichte regenbui, maar - net als de Dane Langa - niet bestand tegen langdurig door (hevige) regen rijden. Om te voorkomen dat je spullen drijfnat worden doe je er verstandig aan eerst alles in een plastic tas of vuilniszak te stoppen.


Bijzonderheden:

  • Afmeting 56x17x35 cm
  • Volume 25 - 39 liter
  • Gewicht 1,5 kilo
  • Ook verkrijgbaar in rood en blauw
  • De raincover is te zetten in een zijvak
  • Elastiek binnenin om de inhoud vast te houden
  • Schouderdraagband

Adviesprijs:

€ 107,00

Meer info:

www.nerons.nl