Zoeken

Uit de praktijk: Zadeltassen

Pagina 4

22 december 2006

Accessoires

Inhoudsopgave
Uit de praktijk: Zadeltassen
Pagina 2
Pagina 3
Pagina 4
Pagina 5
Pagina 6

Difi Globe medium


De Difi Globe medium is een heel ander soort tas. Naast een berg extra"s (waaronder genoeg bevestigingsbandjes en extra spinnen) heeft de Globe als enige van de door ons gebruikte tassen losse binnentassen. En daar zit "m het verschil: in tegenstelling tot de andere twee tassen is de Globe wél onweer-proof. Een dag onder extreem natte weersomstandigheden bleek geen enkel probleem te zijn voor deze Difi: de bagage was (zoals het hoort) kurkdroog gebleven. Nadeel van die binnentas is echter dat daarmee de handige binnenvakjes in één klap nutteloos zijn geworden.


Montage
In tegenstelling tot de andere twee tassen heeft de Globe medium geen twee, maar drie hoofdmontagebanden, waarbij de middelste band lager is geplaatst dan de twee buitenste banden. Hiermee is de tas beter op de motor te bevestigen: twee banden over het zadel en één onder het zadel door maken dat de Difi Globe ook zonder de meegeleverde lusjes en spinnen al redelijk stevig vast zit. De zadeltas heeft een scala aan oogjes waar een lusje of spin aan vast kan worden gemaakt, waardoor te allen tijde de zadeltas stevig aan de motor kan worden verankerd.

Dat de Globe niet bepaald hufterproof is, daar kwamen we al snel achter: net als bij de IXS brak een van de bevestigingsoogjes af. De afmetingen van de Globe blijken precies goed te zijn: groot genoeg om voldoende spullen mee te nemen voor een weekendje weg, en klein genoeg om niet te veel door te gaan hangen. De inhoud van de tas is (net als bij de andere twee) variabel: door de rondomlopende rits te openen is een extra 8 centimeter aan bagageruimte voor handen. Daarnaast heeft de Globe een extra buitenvak.

Bijzonderheden:

  • Afmeting 46x26x14(22) cm
  • Diverse extra opbergvakken
  • Reflecterende print aan de zijkant
  • Met riemen voor stevige bevestiging
  • Sterke handvatten en afneembare schouderbanden
  • Achterkant van speciaal anti-slip materiaal
  • Riemen met klittenband voor bevestiging onder de buddyseat
  • Extra binnenvakken voor een drinkfles
  • Losse waterdichte binnentassen

Adviesprijs:

€ 99,95

Meer info:

www.motoport.nl/