Zoeken

Yamaha maakt prijs Tricity 300 bekend

27 mei 2020
Yamaha heeft de prijs van de nieuwe Tricity 300 en drie accessoirepakketten welke voor de nieuwe driewielscooter leverbaar zijn bekend gemaakt. Met een prijskaartje van bijna 10 duizend euro denken we niet dat de Tricity 300 volle zalen zal gaan trekken.

We hadden er eerlijk gezegd best veel van verwacht, van Yamaha's Tricity 300. Niet in de laatste plaats omdat de Tricity 125 al jaren naar tevredenheid op de redactie als boodschappenfiets wordt gebruikt. 

Het grote pluspunt van de Tricity is dat 'ie als een gewone scooter aanvoelt en rijdt, maar dan met twee voorwielen, wat betekent dat je simpelweg meer grip hebt. Nadeel van de Tricity was dat met 't 125cc motortje op provinciale wegen 90 km/u eigenlijk wel de max is en dat had best een tikkie meer mogen zijn. 

Met de Tricity 300 zou dat probleem zijn opgelost. Aangedreven door wat Yamaha de nieuwste BLUE CORE motor noemt, een vloeistofgekoelde viertakt SOHC 300cc eencilinder met vier kleppen die we al kennen van de XMAX 300. Een motor die volgens Yamaha een ideale balans biedt tussen prestaties, zuinigheid en veelzijdigheid. 

Bovendien is Yamaha ditmaal zo slim geweest om de spoorbreedte van de voorwielen te vergroten, zodat de driewieler geschikt is voor het autorijbewijs (B). Dat wil zeggen, indien dat rijbewijs B voor 19 januari 2013 is behaald, onze verkeersminister heeft in de nieuwe rijbewijsrichtlijn die op die dag van kracht is gegaan die maas in de wet gedicht. 

Yamaha claimt in haar persbericht dat het met de introductie van de Tricity 300 het Urban Mobility segment naar een nog hoger niveau heeft getild, "Een slim en modern model met drie wielen met de beste specificaties in zijn klasse en een hoogwaardige kwaliteit", en dat zal ongetwijfeld zo zijn, maar daar hangt wel een behoorlijk fors prijskaartje aan. Met € 9.399,- is de Tricity 300 allesbehalve goedkoop.

Zelfs wanneer je naar z'n volgens Yamaha hoogwaardige specificaties in ogenschouw neemt. De Tricity 300 is met Yamaha's Unified Braking System uitgerust, een soort van geavanceerd ABS, de opbergruimte onder het zadel biedt plaats aan twee integraalhelmen of één integraalhelm plus een A4 koffertje en is voorzien van interne LED verlichting. Andere standaardfuncties zijn de bediening met Smart Key en een Traction Control Systeem, evenals gemakkelijk afleesbare LCD instrumenten en een parkeerrem.

Een belangrijk kenmerk van de nieuwe Tricity 300 is het Standing Assist systeem dat extra gemak biedt door de machine rechtop te houden wanneer deze stilstaat. Zodra de gasklep wordt geopend, wordt het Standing Assist systeem automatisch uitgeschakeld, zodat de bestuurder soepel en moeiteloos kan wegrijden. Het Standing Assist systeem houdt de Tricity 300 tijdelijk rechtop en maakt het zo ook gemakkelijker om het voertuig op de standaard te plaatsen.

De Tricity 300 kan met een drietal pakketten worden uitgerust. Het Sports pakket levert een extra dosis dynamiek en een nog sportievere uitstraling dankzij een sportscherm, kentekenplaathouder en aluminium voetpanelen. 

Het Winter pakket wordt geleverd met een schort, handvatverwarming en handbeschermers voor extra comfort bij koud en slecht weer. Voor extra gebruiksgemak en functionaliteit is het Urban pakket voorzien van een hoog scherm, achterdrager en topkoffer van 39 liter.

De Tricity 300 is verkrijgbaar in drie kleuren: Nimbus Grey, Tech Kamo en Gunmetal Grey en zal vanaf juli 2020 verkrijgbaar zijn voor € 9.399,00.