Zoeken

Yamaha breidt scooterrange uit met NMAX

14 mei 2015
Yamaha heeft met de NMAX een nieuwe motorscooter gelanceerd die volgens de Japanners een ware revolutie zal gaan veroorzaken en het begrip stadsscooter radicaal zal gaan veranderen.

Yamaha 2015_NMAX

Straffe uitspraken van Yamaha over de nieuwe NMAX, die dus speciaal voor gebruik in de stad is ontwikkeld. De NMAX moet volgens Yamaha veel rijplezier bieden, en dankzij een efficiënte nieuwe 125cc viertaktmotor over vlotte prestaties én een laag brandstofverbruik beschikken. Het dynamische uiterlijk en de rijke standaarduitrusting, zoals het standaard ABS remsysteem, moeten deze nieuwe motorscooter naar een trendy maar vooral ongekend hoog niveau tillen.

De nieuw ontworpen 125cc-viertaktmotor is voorzien van variabele klepbediening (VVA) en een efficiënt brandstofinjectie systeem. Door toepassing van het 'Blue Core' ontwerp van Yamaha, een geavanceerd ontwerp dat vermogensverlies vermindert, levert de compacte, vloeistofgekoelde 125cc-viertaktmotor niet alleen een hoog koppel, maar ook uitstekende prestaties. Volgens de huidige WMTC norm behoort een gemiddeld verbruik van 1 op 45 tot de mogelijkheden.

Yamaha claimt dat de NMAX heeft een buitengewoon sterk maar licht, hoogwaardig buizenframe heeft dat ontworpen is voor sportieve rijeigenschappen, een stabiele wegligging en een goede wendbaarheid. Mede door de toepassing van twee schokdempers achter en een soepel verende telescopische voorvork is de berijder onder alle omstandigheden verzekerd van een comfortabele rit, óók met duopassagier.

De Yamaha NMAX is volgens Yamaha in zijn prijsklasse de eerste motorscooter waarbij een ABS remsysteem standaard is. Door toepassing van het ABS remsysteem is dit instapmodel dus niet alleen perfect voor een beginnende scooterrijder, maar ook voor de doorgewinterde forens.

De ontwerp van de NMAX is wat ons betreft zonder meer geslaagd. Opvallende kenmerken zijn onder andere het aerodynamische design met het karakteristieke ‘boomerang’ motief en de kenmerkende 'Twin Eye' koplamp. De lichtmetalen 13-inch velgen benadrukken het flitsende uiterlijk van de Yamaha NMAX en onderstrepen de sportieve vormgeving en de hoge mate van afwerking. Daarnaast accentueren ook de brede voor- (110/70-13) en achterband (130/70-17) de dynamische vormgeving van de Yamaha NMAX.

Het dynamische gezicht van de Yamaha NMAX benadrukt zijn sportieve karakter. Bij dimlicht heeft de LED koplamp een 'Twin Eye' uiterlijk, en bij grootlicht gaat een derde lamp in het midden van de koplampunit branden. Aan de achterzijde bevindt zich een stijlvol LED remlicht, en met het duidelijk afleesbare LCD instrumentenpaneel is het plaatje van deze eersteklas motorscooter compleet. De getrapte buddyseat is ontworpen voor comfort en biedt een opbergruimte voor een integraalhelm of bagage.

Yamaha 2015_NMAX_2

De Yamaha NMAX, standaard voorzien van een ABS remsysteem, is vanaf eind juni 2015 leverbaar in vier kleurstellingen, te weten Midnight Black, Frozen Titanium, Power Red en Milky White. De adviesverkoopprijs van de Yamaha NMAX is € 3.399,- (prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, exclusief leges tenaamstellen kenteken).