Zoeken

Vespa onthult Primavera Sean Wotherspoon

26 juni 2020
We hebben het al vaker gezegd: bij Vespa is men een kei in het bedenken van creatieve samenwerkingen. De laatste in deze serie is de Vespa Primavera Sean Wotherspoon, die nu al in de Vespa showrooms te aanschouwen is.

 

De vrucht van de samenwerking tussen Vespa en een hele jonge en buitengewone kunstenaar, een rijzende ster van de jeugdmode in de Verenigde Staten, een baken van de straatcultuur, dat is volgens Vespa de Primavera Sean Wotherspoon in een notendop. Een combinatie die Vespa naar een nieuwe, moedige, oneerbiedige en leuke stijl heeft geleid. 

De Vespa Primavera Sean Wotherspoon is in een speciale en beperkte editie vervaardigd en is de uitdrukking van alle creatieve energie die Vespa en Sean samen delen. Of zoals ze 't zelf zeggen: "Deze toonaangevende grootheden van hun tijd delen hun liefde voor kleur en gedurfde experimenten en lopen daarmee vooruit op de trends van morgen, tot groot enthousiasme van iedereen die graag speelt met mode om zich in stijl te verplaatsen."

Wotherspoon's kunstwerk wordt aangevuld met een helm en een capsule collectie van streetwear-stukken, waaronder twee modern gestileerde T-shirts. De capsule borduurt gedeeltelijk voort op de levendige kleuren van de Vespa Primavera Sean Wotherspoon in combinatie met de specifieke stijlkenmerken van de Vespa-wereld en met een herinterpretatie van het beroemde logo, nu in gezelschap van Sean's signatuur.

De kleurstelling van de Vespa Primavera Sean Wotherspoon weerspiegelt op perfect wijze de passie van de designer voor de kleuren en stijlen van de jaren '80 en '90, met een opzichtig oneerbiedige kleurexplosie in pure jaren '80 stijl. Het hele voertuig is gehuld in de kleuren geel, rood, donkergroen en zeegroen en opgesierd met witte inzetstukken zoals de "stropdas" op het frontschild, de profielen van de carrosserie en de wielen, met het Vespa-logo in reliëf op de velgen. Het ontwerp is afgerond met de chroomafwerkingen voor de koplamprand, het bagagerek en de passagiershandgreep en zwarte details zoals de handgrepen en het hitteschild. 

Er was ook nog ruimte voor een mix van materialen zoals metaal, plastic, fluweel en rubber. In pure Vespa-traditie is de carrosserie van staal, vanaf het prille begin een onderscheidend kenmerk van de Vespa. De rode voetenplank (in dezelfde kleur als de schokdemper), van plastic en met een blauw rubberen inzetstuk, steekt mooi af tegen de metalen carrosserie.

Voor het zadel koos Wotherspoon voor lichtbruin ribfluweel, met een witte afwerking en aan de voorkant, naast het klassieke Vespa-logo, zijn kenmerkende logo - een typische straatkunstenaarstag.

De achterkant van de carrosserie is gepersonaliseerd met speciale graphics die, vanuit een origineel optisch perspectief gezien, het Vespa Primavera-logo afbeelden. De Vespa Primavera Sean Wotherspoon heeft een viertakt 125cc ééncilindermotor van de moderne i-get-reeks, met elektronische brandstofinjectie. De motor is uiterst milieuvriendelijk en levert topprestaties met een werkelijk verminderd brandstofverbruik.

De Vespa Primavera Sean Wotherspoon is nu al in de showrooms te aanschouwen. In Nederland voor € 5.869 (exclusief wegenbelasting en registratie) en België voor € 4.989.