Zoeken

Vernieuwde KX250 eind september bij de dealer

23 september 2020
Kawasaki heeft de KX250 Crosser voor modeljaar 2021 compleet vernieuwd. Lang hoef je d'r trouwens niet op te wachten, de fiets is vanaf eind deze maand bij de Kawasaki Motocross dealers leverbaar.

Meer vermogen en een verhoging van het maximum toerental, dat zijn bij Team Green de uitgangspunten geweest van het compleet nieuwe 250 motorblok dat nu 1,4 pk meer vermogen levert en 350 toeren meer maakt dan het oude model. En dat niet alleen, volgens Kawasaki is die toename in vermogen en toeren niet ten koste van het koppel bij lage toeren gegaan. 

Ook wel handig is dat voor het eerst nu ook een elektrische starter is voorzien, waardoor je als je op je bek bent gegaan niet nog eens moet trappen tot je een ons weegt voordat je weer verder kunt gaan. Ook heeft de KX250 nu een hydraulische koppeling, hetzelfde type als sinds 2019 op de KX450 wordt gebruikt. 

Naast het nieuwe blok heeft Kawasaki ook de handling verbeterd, dankzij een compleet nieuw ontwikkeld frame en achterbrug. Ook dit is van de succesvolle KX450 afgeleid. De afstelling van de vering is verfijnd om hobbels en bobbels beter te kunnen absorberen en tegelijkertijd de tractie te verbeteren. Kawasaki claimt verder ook dat de remmen krachtiger zijn en dat ze beter te controleren zijn.

Trouwens, over controle gesproken, de KX250 heeft de keuze uit 4 posities van het stuur en twee settings van de voetsteunen, waardoor de crosser aan je eigen rijhouding en voorkeur kan worden aangepast. Optioneel kan de KX250 van een Fi calibratie kit voor ultra fijn tuning worden voorzien. 

De 2021 KX250 staat eind september bij de Kawasaki Motocross dealer vanaf € 8.999,-.