Zoeken

Triumph teast nieuwe Street Triple 800?

22 december 2016
Triumph heeft op haar eigen YouTube kanaal een nieuwe Naked aangekondigd die volgens de Britten een ‘game changer’ is. Op 10 januari om 2 uur ’s middags Engelse tijd wordt de fiets officieel onthuld, maar wij kunnen ons niet aan het idee onttrekken dat het best wel eens de nieuwe Street Triple 800 zou kunnen zijn.

Op de EICMA in Milaan presenteerde Triumph als grote nieuws de vijf nieuwe familieleden van de Bonneville familie, waarvan de Bonneville Bobber al een maand eerder in harte Londen aan een select groepje pers, VIP’s en motordealers was voorgesteld. 

Met de Tiger 800, Tiger Sport en Tiger Explorer de afgelopen twee jaar al compleet vernieuwd was bij Triumph het allroad segment inmiddels al weer helemaal up to date, terwijl wat de Nakeds betreft begin dit jaar een nieuwe Speed Triple werd gepresenteerd. Waardoor er nog twee modellen overblijven die nog niet zijn aangepakt, de Street Triple (en Street Triple R) en de Daytona 675. 

Met de verkopen van het supersport segment volledig ingeklapt is een nieuwe Daytona 675 (of zelfs beter, Daytona 800) geen logische keuze meer - hoe ontzettend jammer we dat ook vinden), een nieuwe Street Triple is daarentegen ontzettend logisch. De huidige Street Triple gaat al weer een paar jaartjes mee en voldoet bovendien niet aan Euro4, bovendien is het afgelopen jaar al meermaals een nieuwe Street Triple tijdens testwerkzaamheden gespot.

Voor alle ins en outs zullen we dus moeten wachten tot 10 januari, maar tot die tijd hebben wij ons geld op een nieuwe Street Triple 800 gezet.