Zoeken

Triumph onthult nieuwe Thruxton en Thruxton R

29 oktober 2015
De derde en laatste grote vernieuwing in de Triumph classic familie betreft de nieuwe Thruxton en Thruxton R, die beide door een op vermogen getunede versie van het nieuwe 1.200 cc paralleltwin motorblok worden aangedreven.

Triumph Thruxton R

Met een compleet nieuw ontwikkeld 1.200 cc motorblok, een specifiek chassis en volledig herziene vering heeft Triumph de Thruxton voor 2016 van de grond af aan opnieuw opgebouwd. Wat volgens Triumph heeft geresulteerd in verbluffende rijeigenschappen en wendbaarheid, terwijl de Thruxton R van high-spec onderdelen is voorzien die het rijden naar een hoger niveau moet tillen.

Van alle leden van de nieuwe Bonneville-familie moeten de nieuwe Triumph Thruxton en Thruxton R de grootste reputatie waar maken. De naam Thruxton is ongeveer zo legendarisch als het maar zijn kan. In de jaren ’60 en ’70 was deze synoniem met het race-succes van Triumph over de hele wereld, en vooral in de Isle of Man TT, en de naam inspireerde een hele tienergeneratie van caféracers en custombouwers.

De geheel nieuwe Thruxton en Thruxton R zien er niet alleen uit of ze hun rol kunnen vervullen. Ook op de weg maken ze hun reputatie waar. Tenminste, dat is wat Triumph beweert.

Triumph Thruxton

De wat ons betreft waanzinnig gave nieuwe Thruxton keert terug naar de oorspronkelijke prestaties van de caféracer, met alle kracht die wordt geleverd door de 1200-cc ‘Thruxton spec’-motor en de rijeigenschappen, wendbaarheid en functionaliteit die de fraaie, indrukwekkende en authentieke vormgeving evenaren.

De Thruxton wordt door dezelfde 1.200cc paralleltwin als de nieuwe Bonneville aangedreven, met dat verschil dat het blok nu op vermogen in plaats van koppel is getuned. Pk cijfers zijn door de Britten echter niet bekend gemaakt, wel dat het nieuwe blok goed is voor een koppel van 112 Nm bij 4.950 toeren per minuut - maar liefst 62% meer dan de huidige Thruxton.

Uiteraard is ook deze Triumph classic onderhuids van moderne techniek voorzien, waaronder ABS, ride-by-wire, tractie controle, een slipper-assist koppeling, LED verlichting, een USB oplaadpunt, een van startonderbreker voorziene contactsleutel en 3 rijmodi: Road, Rain en Sport.

Triumph Thruxton R

De meer eigentijdse Thruxton R is gewoonweg de spannendste en meest pure sportklassieker die er te koop is. Voortbouwend op de functionaliteit van de Thruxton is de Thruxton R uitgerust met hogere specificaties zoals Brembo monobloc-remklauwen, Showa Big Piston-voorvork, Öhlins-achtervering en Pirelli Diablo Rosso Corsa-banden. De legende is terug.

Uitgebreid accessoirepakket
Uiteraard heeft Triumph ook voor de nieuwe Thruxton een uitgebreid accessoirepakket samengesteld, met meer dan 160 accessoires. Hiertoe behoort een garage vol custom-geïnspireerde onderdelen, waaronder gesculptuurd kuipwerk voor de cockpit, uitlaten van Vance & Hines, een verwijderingsset voor het achterspatbord, een lager clip-onstuur en schitterende compacte richtingaanwijzers.

En om het nog makkelijker te maken, heeft Triumph -net als bij de Street Twin- drie 'inspiratiesets' samengesteld voor motorrijders die hun eigen custom willen ontwerpen of de set compleet door de dealer willen laten aanbrengen.


De inspiratieset Track Racer
Als finishing touch voor de Thruxton of Thruxton R biedt de Track Racer-set een aantal accessoires die ontleend zijn aan de racecompetitie.

Dat omvat onder meer:

 • Gesculptuurd kuipwerk voor de cockpit
 • Zadelkap in passende kleur achter eenpersoonszadel (alleen voor Thruxton, want standaard voor Thruxton R)
 • Lager clip-onstuur
 • Achterspatbordverwijderingsset met compacte achterverlichting
 • Slip-ondempers van Vance & Hines
 • Leren tankbeschermer

De inspiratieset Café Racer
Hiermee krijgt de Thruxton of Thruxton R een complete caféracerstijl.

Dat omvat onder meer:

 • Achterspatbordverwijderingsset met compacte achterverlichting
 • Uitlaten van Vance & Hines
 • Zadelkap in passende kleur achter eenpersoonszadel (alleen voor Thruxton, want standaard voor Thruxton R)
 • De kenmerkende Triumph-tankrubbers
 • Leren tankbeschermer

Performance-raceset voor de Thruxton R
Speciaal voor de Thruxton R heeft Triumph een unieke Triumph-raceset uitgebracht die is ontworpen en ontwikkeld voor gebruik in de competitie en races op gesloten circuits.

De Factory Race-set zal de standaardmotorprestaties op een nog hoger peil brengen, met nog meer kracht en koppel en een lager totaalgewicht.

De Triumph Thruxton R is vanaf mei volgend jaar leverbaar, de gewone Thruxton zal een maandje later volgen. Prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.