Zoeken

Triumph maakt prijs Street Twin bekend

11 december 2015
Terwijl de fiets in het Zuiden van Spanje aan de wereldpers wordt geïntroduceerd heeft Triumph de prijs van de nieuwe Street Twin bekend gemaakt. Het instapmodel van de nieuwe Bonneville classic familie gaat in Nederland voor net geen tienduizend Euro van de hand, onze Zuiderburen zijn nog duizend euro goedkoper uit.

Triumph Street_Twin

De meest eigentijdse en toegankelijke nieuwe Bonneville voor puur rijplezier, zo de nieuwe Street Twin wordt door Triumph zelf omschreven. Met zijn unieke karakter, fantastische motorblok, herkenbare geluid, no-nonsense vormgeving en dynamische rijgedrag is de Street Twin volgens de Britten de perfecte Bonneville voor de rijder van vandaag.

De Street Twin wordt aangedreven door een geheel nieuw ontwikkeld 900-cc paralleltwin motorblok, dat een veel hoger koppel levert dan de vorige generatie, zowel onderin als over het hele toerentalbereik. Dat is goed voor een levendige, opwindende rijervaring en voor een geluid dat je niet alleen hoort, maar ook voelt.

Het chassis en de vering zijn helemaal nieuw ontworpen. De grote functionaliteit, het lage zadel en de naar eigen zeggen ongelooflijk comfortabele rijhouding moeten de Street Twin een nauwkeurig en modern stuurvermogen geven voor de wegen van nu in de praktijk van vandaag.

Lovende woorden van Triumph en of dat werkelijk zo is zal binnenkort al op Motorfreaks te lezen zijn, als de test van de fiets is uitgewerkt. De Street Twin is vanaf medio januari verkrijgbaar bij de Triumph dealer voor de prijs van € 9.990 (NL) en € 8.990 (BE).