Zoeken

Suzuki maakt prijs bekend SV650

27 januari 2016
Suzuki heeft de prijs van de SV650, die de Gladius snel moet doen vergeten, bekend gemaakt. De fiets, die volgens Suzuki rijplezier van een V-Twin bereikbaarder dan ooit heeft gemaakt, is leverbaar voor de scherpe introductieprijs van € 7.299,-.

Suzuki SV650

We kennen het verhaal allemaal: Suzuki had met de SV650 een steengoede en populaire motor in huis, maar wilde een hipper design en kwam vervolgens met de Gladius, een op zich steengoede fiets die echter één nadeel had: hij had een design van...tja... En dus besloot Suzuki terug te gaan naar de SV, teneinde de schare fans weer voor zich te hopen te vinden.

Naar onze bescheiden mening heeft Suzuki dat niet verkeerd gedaan. De nieuwe SV650 oogt als een Gladius zonder opsmuk en dat zou wel eens precies datgene kunnen zijn waardoor de fiets nu wel aan zal slaan. Alle redenen de Gladius te laten staan heeft Suzuki nu bij de SV650 vakkundig weggepoetst.

Daar is het echter niet bij gebleven. Suzuki heeft de SV650 van zaken als Easy Start en Low RPM Assist voorzien, waardoor de fiets in het stadse verkeer gemakkelijker te rijden moet zijn en minder snel bij een stoplicht af zal slaan. Suzuki heeft het motorblok alleen al op 65 punten verbeterd, waardoor hij krachtiger en zuiniger moet zijn.

De nieuwe Suzuki SV650A is leverbaar vanaf € 7.299,-. Medio maart staat de nieuwe V-twin in de showroom bij de dealers. In februari wordt het model gepresenteerd op de Motorbeurs in Utrecht.