Zoeken

Rizoma BMW R nineT: Duitse retro met Italiaanse flair

14 oktober 2014
Individualiseren lijkt de nieuwe trend in motorland te gaan worden. Gevoed door ontwerpers als Roland Sands of de Deense gasten van Wrenchmonkees heeft het Italiaanse Rizoma zich helemaal uitgeleefd op de BMW R nineT. Met de Rizoma productlijn voor de R nineT kan de retronaked in een mum van tijd naar de meest uiteenlopende stijlen worden getransformeerd.

Rizoma BMW R nineT

Wat hebben motoren als de Triumph Bonneville en Thruxton, de Kawasaki W800, de Yamaha Bolt en Bolt R, de Ducati Scrambler en de BMW R nineT met elkaar gemeen? Het zijn motoren die zich er bij uitstek voor laten lenen om te worden geïndividualiseerd. Of, zoals het met een mooi engels woord ook wel wordt genoemd: Personalising.

De Italiaanse aftermarket leverancier Rizoma, welbekend van de duurdere maar wel o-zo fraaie gefreesde aluminium onderdelen om je motor te verfraaien, heeft zich nu ook op deze markt gestort door voor de BMW R nineT een waslijst aan onderdelen uit te brengen, waarmee van de R nineT bijvoorbeeld een café racer of een scrambler kan worden gemaakt.

Zo is er keuze uit maar liefst vier verschillende kontjes, exclusieve kentekenplaathouders die inclusief undertail zijn en eventueel te combineren zijn met aluminium retrostijl spatborden. Voor wat het sturen betreft heb je de keuze uit café racer slip-ons, een cruiser drag-bar of een traditioneel naked stuur.

Rizoma BMW R nineT

Pareltjes uit de Rizoma R nineT collectie zijn volgens de Italianen de “Engine Front Cover” en de “Head Covers”, die beide uit massief vliegtuigaluminium zijn vervaardigd en ware kunstwerken voor de R nineT moeten vormen.

Meer informatie:
Sparks Trading
www.sparks-online.eu 
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.