Zoeken

Pre-order Harley-Davidson LiveWire geopend

17 april 2019
Het zal ons benieuwen of ze er volle zalen mee gaan trekken, maar na de motor officieel op de EICMA in Milaan te hebben gepresenteerd heeft Harley-Davidson nu de pre-orders voor de nieuwe elektrische LiveWire in Europa geopend. Van de beperkte eerste productie staan de leveringen voor najaar 2019 gepland.

 

Mocht je serieus interesse hebben in Harleys eerste elektrische fiets, op de officiële website kun je de dichtstbijzijnde officiële LiveWire dealer vinden en daar een pre-order aanbetaling doen. Alleen de dealers die aangewezen zijn als officiële Harley-Davidson LiveWire verkopers kunnen een pre-order voor de eerste Europese uitlevering vastleggen. 

“We zijn heel blij dat we de pre-orders voor LiveWire kunnen openen”, vertelt International Marketing Director Steve Lambert. “Er is ongekend veel interesse in deze motorfiets en veel mensen willen bij de eerste lichting zitten die er eentje kan rijden. We zien ernaar uit deze geluksvogels in het najaar hun nieuwe LiveWire te leveren. LiveWire is niet alleen voor ons bedrijf een waanzinnig spannend en opwindend product, het is geweldige rijervaring. We hebben vertrouwen in zijn toekomst en hoe hij zal bijdragen aan het ontwikkelen van de markt voor elektrische tweewielers.”

Volgens de Amerikanen representeert LiveWire de toekomst van Harley-Davidson, waarin zoals ze het zelf zeggen "high-performance elektrische aandrijving, opwindend design en mobiele verbondenheid" centraal staan. Harley gaat nog een stap verder door te stellen dat de H-D Revelation aandrijflijn van de LiveWire extreem vermogen levert in een naadloze rush, terwijl de rijder zich dankzij de eenvoudige bediening volledig kan focussen op de volledig nieuwe en zeer opwindende rijervaring. 

Vooruit, cijfers dan. LiveWire accelereert van 0-100 km/u in 3,0 seconden en van 100-130 km/u in 1,9 seconden en eerlijk is eerlijk, dat zijn zeker geen verkeerde cijfers. De hoogspannings-batterij biedt 225 km bereik in de stad, of 142 km gecombineerd, gemeten volgens de MIC City en MIC Combined gebruikscycli bij 110 km/u.Ook het rijwielgedeelte van LiveWire is in principe niet verkeerd. Volgens Harley is het chassis ontworpen met het oog op wendbare, lichtvoetige handling in een stadse omgeving en een opwindende rijervaring in het snellere bochtenwerk, waarbij men niet voor goedkope shit is gegaan. Premium high-performance SHOWA voor- en achtervering en Brembo Monoblock remklauwen, d'r zijn genoeg motoren die het met minder moeten doen.

De dynamische rijeigenschappen van LiveWire worden afgemaakt door een Electronic Chassis Control (ECC) systeem, dat gebruikmaakt van bochten-verbeterd ABS, een Traction Control Systeem (TCS) en een Drag-Torque Slip Control Systeem (DSCS) om zowel remvermogen als motorkoppel te monitoren en aan te sturen. Dit biedt de rijder controle in een breed scala aan rijomstandigheden. Het systeem is volledig elektronisch en gebruikt de laatste zes-assige inertial measurement unit (IMU) en ABS sensor technologie. De verschillende functies van ECC werken samen om de rijder meer vertrouwen en controle te geven in moeilijke omstandigheden. 

LiveWire’s batterij is op te laden via verschillende oplaadopties. Een on-board Level 1 oplader plug je zo in een standaard 120 volt stopcontact, via de kabel die onder het zadel weggewerkt zit. Level 1 bereik per uur is 21 km per uur oplaadtijd. Verwacht wordt dat LiveWire met Level 1 opladen binnen een nacht volledig op te laden is. Daarnaast kan een Level 3, of DC Fast Charge (DCFC) oplader gebruikt worden via een SAE J1772 connector (CCS2 – IEC type 2 oplaadconnector in Europese en sommige andere internationale markten). Alle Harley-Davidson dealers die de LiveWire verkopen, hebben een openbaar DCFC oplaadstation. Level 3 bereik per uur is 307 km voor ieder uur oplaadtijd. Dat betekent 0-80% DC Fast Charge in 40 minuten en 0-100% DC Fast Charge in 60 minuten.

De LiveWire is voorzien van H-D™Connect service. Dat is technologie waarmee de eigenaar zich via de smartphone en de laatste versie van de Harley-Davidson™ app mobiel kan verbinden met zijn of haar LiveWire. Met H-D Connect kunnen rijders op afstand verbinding maken met de motorfiets om belangrijke informatie over de machine te bekijken. Het geeft gemoedsrust, omdat de veiligheid van de machine gemonitord kan worden en het systeem een melding geeft als de machine beweegt, omvalt, of gestolen wordt.