Zoeken

Oficina MRS verbouwt Vulcan S tot caferacer

7 december 2015
Dat een custom eigenbouw project niet per definitie een dikke V-Twin als donorhart nodig heeft laat het Franse Oficina MRS zien met deze wel heel erg bijzondere uitvoering van Kawasaki’s Vulcan S.

MRS Kawasaki_Vulcan_S

Het begint langzamerhand mainstream te worden, het customisen van je motorfiets dat enkele jaren geleden kleinschalig als Bike Shed beweging begon maar inmiddels breed wordt gedragen, getuige ook de populariteit van evenementen als het Franse Wheels & Waves.

Vaak worden voor dit soort projecten oude Europese motoren gebruikt, of fietsen met een grote cilinderinhoud, maar bij de Franse eigenbouwers Oficina MRS koos men een eigen pad en nam niet alleen een Japans model dat nog maar net op de markt is, maar bovendien over een kleine cilinderinhoud van slechts 650cc beschikt.

Het resultaat is er echter niet minder om. Sterker: je zult van heel erg goede huize moeten komen om meteen te zien dat de Kawasaki Vulcan S als basis voor dit project is gebruikt. En dat is niet vreemd, op het motorblok en frame na is zo’n beetje alles onderhanden genomen door de Fransen, die zeker niet met de Franse slag te werk zijn gegaan.