Zoeken

Nieuwe kleuren voor 2023 Z900

9 augustus 2022
De eerste helft van het jaar zit er al weer ruim een maandje op en dus begint beetje bij beetje het nieuws voor 2023 binnen te sijpelen. Zo heeft Kawasaki de 2023 kleuren van de Z900 aangekondigd, welke binnenkort beschikbaar zullen zijn.

 

Metallic Phantom Silver (met rood frame), Ebony (met groen frame) en Metallic Spark Black (met zwart frame), dat zijn de nieuwe kleuren die Kawasaki voor de Z900 modeljaar 2023 heeft bedacht en zie zijn naar onze bescheiden mening nog helemaal niet verkeerd. 

Dat betekent dus ook dat Kawasaki in technisch opzicht geen updates aan de Z900 heeft doorgevoerd, maar dat is ergens helemaal niet vreemd. De tijd dat elke twee jaar stevige updates werden doorgevoerd en elke vier jaar een model compleet op de schop werd gedaan ligt ver achter ons, doorlooptijden van 5 jaar zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering. 

En kijkend naar de Z900 is dat ergens nog geeneens zo vreemd. Vanaf de eerste kennismaking zijn we enorm gecharmeerd van de fiets geweest, niet in de laatste plaats vanwege z'n Dr. Jekyll en Mr. Hide karakter. Tot 9k uit je hand eten, om daarboven gemeen te kunnen bijten. En echt supergemakkelijk te rijden is. 

Niet dat we er niets op aan te merken was, maar dat heeft Kawasaki inmiddels onderschept toen de eerste updates werden doorgevoerd en de Z900 van een TFT-kleurendisplay met Bluetooth connectiviteit, LED-verlichting rondom, Rijmodi, Power Modes en instelbare tractiecontrole werd voorzien. En d'r nog een SE versie met betere vering en remmen werd toegevoegd.

Vanaf medio oktober zijn twee van de drie nieuwe kleuren van de Z900 bij de Kawa dealer te aanschouwen, de Metallic Spark Black versie is pas vanaf medio januari 2023 beschikbaar. Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt.