Zoeken

Nieuwe kleuren voor 2023 CB1000R

27 september 2022
Honda heeft de CB1000R voor het komende modeljaar 2023 van een nieuw likje verf voorzien. Het meest opmerkelijke daaraan is dat de huidige Black Edition nu ook leverbaar is in het nieuwe Mat Jeans Blue Metallic. Is matblauw het nieuwe zwart?

 

Na in 2018 z'n grote "Neo Sports Café" metamorfose te zijn ondergaan, waarbij de motor tot de essentie was gestript en fusie tussen een sport-naked en een kale cafe racer was ontstaan, gestuurd door retro-industrieel minimalisme, kreeg de CB1000R het afgelopen jaar z'n eerste update, met onder andere het Honda Smartphone Voice Control systeem.

Stiekem hadden we voor 2023 op een grote update gehoopt, hoewel we ergens wel begrijpen dat Honda het nieuws voor het komende jaar enkel tot nieuwe kleuren heeft beperkt. Het concept van een eenliter fiets heeft bij veel merken de laatste jaren het veld geruimd en daarnaast is de CB1000R dankzij z'n Neo Sports Café design uniek in z'n klasse. 

Voor 2023 is de CB1000R verkrijgbaar in de nieuwe kleur Bordeaux Red Metallic. Gebleven is de Black Edition, die echt zwarter dan zwart is, maar nieuw is dat die Black Edition nu ook leverbaar is in het nieuwe Mat Jeans Blue Metallic. 

Afgezien van zorgvuldig geselecteerde machinaal bewerkte aluminium details - op de wielspaken, achterbrugplaten, carterdeksels en kroonplaat - is bij de Black Edition alles wat te zien is zwart: de koplampring, het windscherm, de vorkpoten, de radiatorkappen en de airboxafdekkingen (met een geanodiseerde afwerking), uitlaat en demper. 

Dat wil zeggen, wanneer je 'm in Deep Graphite Black neemt. Bij de Mat Jeans Blue Metallic versie is alles wat te zien is zwart, met uitzondering van de tank en de afdekkap van de duozit die dus blauw zijn, met nu een zwarte bies op de tank. 

Voor 2023 is de lak op de brandstoftank versierd met een nieuwe zilveren accentstreep die past bij de aluminium details – en een in kleur afgestemde cover voor het duozadel. Ook een quickshifter is standaard. Een machinaal bewerkt 'CB'-logo voegt de finishing touch toe. Oh ja, de Black Edition is standaard van een flyscreen, afdekkap voor de duozit en up/down quickshifter voorzien.