Zoeken

Nieuwe kleuren voor 2017 Yamaha YZF-R1 en YZF-R215

27 september 2016
Yamaha heeft vooruitlopend op de Intermot in Keulen alvast nieuwe kleurstellingen van een aantal nieuwe modellen bekend gemaakt. Naast nieuwe kleuren voor de YZF-R1 zal ook de YZF-R1M het volgend jaar weer in beperkte oplage leverbaar zijn.


Het was natuurlijk te verwachten dat Yamaha ook voor modeljaar 2017 weer een gelimiteerde serie van de YZF-R1M op de markt gaat zetten. Net als afgelopen twee jaar kan ook het 2017 model alleen via internet worden besteld. De online bestelloon wordt op dinsdag 11 oktober geopend.

Naast dat de R1M nét dat tikkie vetter is dan de standaard R1, onder andere vanwege de van elektronisch geregelde semi-actieve vering, krijg je als R1M eigenaar ook volgend jaar een uitnodiging voor de Yamaha Racing Experience. Dit exclusieve tweedaagse evenement vindt plaats in de zomer van 2017, op een aantal van de beroemdste Europese circuits.

Het intensieve programma omvat onder meer set-up workshops die als doel hebben de R1M bezitters volledig vertrouwd te maken met de systemen van de motorfiets, zodat zij er optimaal van kunnen profiteren. Na de workshops worden alle rijders tijdens een aantal rondes op het circuit in staat gesteld de geavanceerde elektronica van de R1M uit te proberen. Daarbij zullen ze worden gadegeslagen door beroemde racers uit heden en verleden.

De hele dag kunnen alle rijders de deskundigen van Yamaha Racing bestoken met technische vragen. Daarnaast kunnen ze advies inwinnen bij de eveneens aanwezige mensen uit de banden-, ophangings- en racekledingindustrie.

 

Voor wat de standaard YZF-R1 betreft heeft Yamaha voor volgend jaar twee nieuwe kleuren bedacht. Of beter gezegd: een nieuwe kleur en nieuwe graphics voor de bestaande Race Blu kleurstelling. Daarnaast zijn voor de YZF-R125 twee nieuwe kleuren bedacht, Radical Red en Tech Black en zijn ook de graphics van de Race Blu versie vernieuwd.