Zoeken

KTM breidt 1290 Adventure familie uit met Advenure S en R

5 oktober 2016
Na twee jaar geleden de 1290 Super Adventure op de markt te hebben gezet heeft KTM de dikke allroad voor komend jaar uitgebreid met een 1290 Super Adventure S en een 1290 Super Adventure R. De twee nieuwe Super Adventures volgen de 1190 Adventure en Adventure R op.

 

De 1290 Super Adventure S en R worden aangedreven door hetzelfde motorblok als de huidige 1290 Super Adventure, die vanaf 2017 als 1290 Super Adventure T door het leven zal gaan. Volgens KTM is het motorblok wel ietwat aangepast en moet het vermogen nu wat soepeler worden afgegeven dankzij een nieuwe verbrandingskamer. Het topvermogen ligt net als bij de huidige Super Adventure op 160 pk.

Naast dat de nieuwe 1290 Super Adventures een vlottere styling hebben gekregen met een in onze ogen fraaiere neus, is ook het elektronicapakket weer opgefrist. Naast de rijmodi Sport, Street en Rain kent de 1290 Super Adventure R ook nog een Ofroad mode. In die setting heeft het achterwiel geen ABS en wordt de hoeveelheid toegestane wielspin aangepast. Daarnaast staat de R op grote wielen, 18” achter en 21” voor. Net als bij de huidige 1190 Adventure heeft de straatgerichte S elektronisch geregelde vering. 

Beide modellen hebben een compleet nieuw (en mogen we zeggen: bijzonder fraai) TFT scherm met ongekende functionaliteit. De koplampen zijn nu volledig LED, evenals de LED hellingshoek verlichting. Cruise control is standaard, net als een waterdicht opbergvakje voor je smartphone met USB aansluiting, net als de Multistrada heeft de Super Adventure nu ook geen contactslot meer.