Zoeken

KTM 1290 Super Adventure gespot

11 augustus 2014
Na afgelopen jaar de nieuwe 1190 Adventure te hebben gelanceerd heeft KTM nog een dikkere variant in de pijplijn. De ogenschijnlijk productieklare 1290 Super Adventure is recentelijk tijdens een videoshoot in Monaco gespot.

KTM 1290 Super Adventure

Het is niet voor het eerst dat de meer tourgerichte 1290 Super Adventure in het wild is gespot, enkele maanden geleden was dat tijdens testwerkzaamheden op Tenerife ook al het geval.

Behalve de naam, die duidelijk op de kuip is vermeld, is er nog maar weinig bekend van de Super Adventure. De 1290 Super Adventure zal worden aangedreven door de 180 pk sterke 1.201cc V-Twin die we al kennen van de 1290 Super Duke, en voor toepassing in de Super Adventure vermogen zal hebben ingeleverd voor meer koppel onderin.

De 1290 Super Adventure heeft verder een grotere tank, een compleet gewijzigde stroomlijn met ander scherm, zijpanelen en grotere luchtdoorlaten, daarnaast is de motor van valbeugels voorzien. Zoals tegenwoordig van KTM is te verwachten zal ook de 1290 Super Adventure van hellingshoek ABS, tractiecontrole en instelbare rijmodi zijn voorzien.

Voor de exacte ins en outs zullen we moeten wachten tot de Intermot in Keulen, waar de motor naar verwachting door KTM zal worden onthuld.