Zoeken

Kleine aanpassingen voor 2016 Diavel Carbon

22 september 2015
Voorafgaand aan de EICMA internationale motorshow in Milaan, waar over 2 maanden negen nieuwe modellen zullen worden onthuld, heeft Ducati nu de 2016 kleuren van de Diavel Carbon gepresenteerd. De motor, die eind oktober beschikbaar komt, is volgens de Italianen agressiever en verfijnder dan ooit, dankzij de nieuwe kleurstelling en een reeks van technische en esthetische kenmerken.

Ducati Diavel Carbon 2016

Asphalt Grey, zo noemt Ducati de kleurstelling waarin de Diavel het volgend jaar leverbaar is. Zichtbaar carbon, rode strepen en een Dark Chrome gespoten frame zijn daar de stijlkenmerken van. Andere aanpassingen die Ducati heeft gedaan zijn de uitlaatbochten met Zircotec keramische coating, de geborstelde einddempers en een geheel nieuw ontworpen zadel met een nieuwe en exclusieve afwerking.

Motorisch is alles bij het oude gebleven, maar daar hoef je niet rouwig om te zijn. Met een topvermogen van 162 pk, instelbare tractiecontrole, 3 rijmodi en ABS is de Diavel nog steeds bij de tijd.

Ducati Diavel Carbon 2016 Ducati Diavel Carbon 2016
Ducati Diavel Carbon 2016

Naast de nieuwe Carbon is de Diavel in 2016 ook leverbaar in een totale Dark Stealth versie, met een matzwarte tank en een zwart frame en wielen. Hoeveel de motor moet gaan kosten is nog niet bekend.