Zoeken

Kawasaki Z900RS retro-klassieker ophanden

16 september 2016
Na de fiets het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan min of meer te hebben aangekondigd gaat Kawasaki dit najaar een retro-klassieke Z900RS lanceren. De Z900RS, waarvan Team Green begin dit jaar de naam heeft vastgelegd, zal het op moeten nemen tegen motoren als de Yamaha XSR900 en Triumph Thruxton.

Kawasaki Z900RS

De nieuwe Z900RS is volgens onze Britse collega’s van MCN het eerste model van een nieuwe Kawasaki retro-klassieke familie dat leunt op het erfgoed van Kawasaki. Na de onthulling van een schets het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan was de initiële gedachte dat de retro-klassieker door een supercharger zou worden aangedreven, maar volgens MCN heeft Kawasaki besloten eerst met een ‘normale’ versie te komen en de Supercharger naar 2018 verplaatst.

Qua design zal de nieuwe Z900RS zal volgens MCN veel overeenkomsten hebben met de oude Z1 superbike uit de jaren ’70 van de vorige eeuw, maar dat zal voor niemand een verrassing zijn. De koelvinnen op de cilinders moeten het watergekoelde blok een luchtgekoelde uitstraling geven, net als Triumph met haar dit jaar vernieuwde Bonneville familie heeft gedaan.

De nieuwe Z900RS zal volgens MCN eind dit jaar op de EICMA in Milaan worden onthuld naast een 675cc van Supercharger voorziene driecilinder die mogelijk de naam H1 zal mogen dragen. Die motor zou dan voor 2018 gepland staan.

Bron: MCN