Zoeken

Kawasaki vernieuwt Z650 voor 2020

5 november 2019
Kawasaki heeft op de EICMA in Milaan de nieuwe 2020 Z650 gepresenteerd. De vernieuwde Z650 borduurt voort op de grote switch van drie jaar geleden toen de stap van ER6 naar Z650 werd gemaakt en biedt volgens de Groene Mannen nu het beste allround pakket in zijn segment.

 

Weten we het nog? Exact drie jaar geleden werd bij Kawasaki het doek gelicht van de Z650 als opvolger van de ER-6n. Net zoveel fun om mee te rijden als die ER6, maar dan sportiever en stoerder gestyled, dat laatste dankzij Kawasaki's unieke Sugomi saus dat voor het eerst bij de laatste generatie Z1000 was toegepast en waarmee ook deze Z650 was overgoten. 

Voor 2020 heeft Kawasaki de Z650 grondig vernieuwd, hoewel je meer van een evolutie dan een revolutie kunt spreken. Het design is ietwat aangescherpt, maar om dat te zien zullen ze waarschijnlijk naast elkaar moeten staan. Tenzij je d'r op gaat zitten, want in het zadel van de nieuwe Z650 zie je meteen een enorm verschil. Weg oerlelijk LCD display met LCD-naalden als toerenteller (wie verzint zoiets), hallo 4,3" TFT kleurendisplay dat echt veel beter is. 

Niet alleen omdat het veel overzichtelijker is, er veel meer informatie kan worden getoond en het Bluetooth connectiviteit heeft, waardoor je verbinding kunt maken met de Kawasaki Rideology app die naast alle normale meldingen ook functies als GPS route informatie ook geplande onderhoudsinformatie geeft, maar bovenal omdat het display precies datgene is waar je tegenaan kijkt als je op de motor zit. Liever een lelijk kontje dan een lelijk display, dat eerste ziet alleen de gast die achter je rijdt. 

Niet dat deze Z650 een lelijk kontje heeft trouwens, verre van en de Z in het achterlicht maakt dat diegene die je net hebt ingehaald kan zien dat het een Z is geweest. (Of diegene die op het punt staat jou in te halen weet dat het een Z is, dat kan natuurlijk ook, maar we doen net alsof we van 't eerste zijn). De Z650 heeft trouwens LED verlichting rondom. 

Aan het rijwielgedeelte zelf zijn geen aanpassingen gedaan, wel heeft Kawasaki de 650cc paralleltwin nog eens flink onder de loep genomen. Enerzijds omdat Euro 5 om de hoek is, maar voornamelijk om 'm een nog sterker middengebied en meer rijsensatie te geven - het sterke punt van z'n grootste concurrent, de MT-07. Meer koppel, sportiever en ook nog eens zuiniger, aldus Team Green. 



De nieuwe Z650 staat medio januari 2020 bij de dealer in de showroom en is leverbaar in de kleuren Candy Lime Green / Metallic Spark Black, Pearl Blizzard White / Metallic Spark Black en Metallic Spark Black. Prijzen worden binnenkort bekend gemaakt, maar ons is ingefluisterd dat die nauwelijks boven die van het huidige model zullen liggen.