Zoeken

Kawasaki onthult Z H2: meest ultieme Z ooit

23 oktober 2019
Na het grote publiek al met enkele teasers te hebben opgewarmd heeft Kawasaki op de Tokyo Motor Show het doek gelicht van het derde model met Supercharger: de Z H2. Volgens Kawasaki is de Z H2 de meest radicale, technisch geavanceerde en krachtigste Z ooit - hét nieuwe vlaggenschip van de succesvolle Z-familie.

Aan een uitgebreid en diepgaand artikel wordt momenteel de laatste hand gelegd, maar om maar meteen met de deur in huis te vallen: 200 pk heeft 'ie aan topvermogen, met een maximum koppel van 137 Nm en een rijklaargewicht van 239 kilo en dat is meer dan genoeg om van deze Z H2 een echte widdowmaker te maken, maar als we de Groene Jongens mogen geloven is 'ie niet alleen superaantrekkelijk voor zeer geavanceerde rijders, maar moet de allround beheersbaarheid hem ook toegankelijk maken voor een breder publiek. 

Kawasaki noemt de Z H2 de ultieme Z, ontworpen volgens de Next Generation Sugomi Styling. De nieuwe styling wordt aangevuld met moderne features zoals: volledige LED verlichting, gemakkelijk afleesbaar TFT-, Up/down Quickshifter, standaard cruisecontrol en een groot aantal andere elektronische hulpsystemen, zoals tractiecontrole, intelligent antiblokkeersysteem, cornering management, selecteerbare rijmodi en wheelie control. 

Dit alles is op elkaar af te stemmen door middel van Bluetooth connectiviteit en de Rideology App. De app stelt je in staat om met je fiets te communiceren en op de hoogte te blijven van hun rit- en motorinformatie, dit alles via het scherm van een smartphone. In combinatie met praktische informatie zoals brandstofbesparing en reisgegevens, zijn er ook functies als een lean angle meter, die we al kennen van de Ninja H2 SX en Versys 1000 SE.

Het Kawasaki R&D team zegt hard te hebben gewerkt om een dynamische balans tussen prestaties en betrouwbaarheid te garanderen. Hierdoor moet deze supercharged Hypernaked een praktische en toch exotische realiteit geworden zijn. Het veelgeprezen vakwerkbuizen frame, dat voor het eerst bij de Ninja H2 werd toegepast en langzamerhand het handelskenmerk van Kawasaki aan het worden is, is volledig geüpdatet voor de Z H2. Brembo M4.32 remklauwen en Showa BPF voorvork complementeren de hoge kwaliteitsstandaard van deze toonaangevende Hypernaked machine.

Prijs en levertijd is nog niet bekend.