Zoeken

Kawasaki onthult W800 SE Black Edition

21 oktober 2014
Kawasaki heeft van W800 retro-klassieker een Black Edition uitgebracht. De W800 SE Black Edition, zoals de motor officieel is gedoopt, heeft zijn naam te danken aan de volgens Team Green verbluffende zwarte lak die de motor siert.

Kawasaki 2015_W800_SE_Black_Edition

Dat Kawasaki met de W800 een knetterleuke retro-klassieker in huis heeft hebben we dit voorjaar nog aan den lijve kunnen ondervinden tijdens een uitstapje naar het noorden van Spanje. De luchtgekoelde paralleltwin wordt gekenmerkt door z’n koningsas nokkenas aandrijving, iets waar Ducati in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw patent op leek te hebben.

Bij deze Black Edition heeft Kawasaki zijn uiterste best gedaan om zoveel mogelijk onderdelen zwart te spuiten, maar dan wel anders dan anders. Slechts in detail is geen lak toegepast of zijn de onderdelen verchroomd, wat nét voldoende is voor het juiste accent en om de motor een juiste uitstraling te geven. Persoonlijk vinden we de two-tone kleurstelling van de zwarte tank met grijze accenten bijzonder geslaagd.

De W800 SE Black Edition wordt leverbaar vanaf december voor de prijs van € 9.799.