Zoeken

Kawasaki Ninja H2 Z supernaked komt eraan

16 september 2019
Na de eerste supercharged Ninja H2(R) en de toervariant Ninja H2 SX die daarvan was afgeleid gaat Kawasaki het volgend jaar de Supercharged familie uitbreiden met een naakte variant: de Ninja H2 Z. Een teaser van de H2 Z is door Team Green vandaag vrijgegeven.

Veel fantasie is er niet voor nodig, om uit het slechts 12 seconden lange filmpje de conclusie te trekken dat er een Ninja H2 Z aan zit te komen. Het filmpje opent met de waaier van de supercharger, die op volle toeren gaat draaien en vervolgens het Z-logo aanzuigt. En aangezien één plus één nog steeds gewoon twee is, voilà de conclusie dat er een Z met supercharger aankomt. 

Nu is Kawasaki het avontuur met de supercharger begonnen met de Ninja H2 en supervetexclusieve 325 pk sterke Ninja H2R, en ze zeiden er destijds meteen bij dat het supercharger concept ook in andere segmenten zou worden toegepast.

Het eerste model dat op basis van dat concept volgde was de Ninja H2 SX (en exclusievere Ninja H2 SX SE) toervariant, en daar wordt afgaand op dit filmpje volgend jaar een naakte variant aan toegevoegd. En met de Z als familienaam van de naakte familie ligt het in de lijn der verwachtingen dat de naam van dit beestje Ninja H2 Z zal zijn. Maar dat laatste hebben we gegokt. 

Neemt niet weg dat dit wel eens dé ultieme Supernaked zou kunnen zijn, die zelfs de 215 pk sterke Brutale 1000 het nakijken zal geven. We staan te trappelen om daar mee op pad te kunnen gaan.