Zoeken

Indian Top Mountain: bijzondere special

27 december 2017
Het hoogste motormuseum van Europa (en misschien wel van de wereld), het aan de Timmelsjoch gelegen Top Mountain Motorcycle Museum heeft er een bijzondere attractie bij. Speciaal voor het museum ontwierp de Oostenrijkse Indian dealer deze Indian Top Mountain, een special op basis van een 2016 Chief Vintage.

Zes maanden heeft Markus Krasser van het in Oostenrijkse deelstaat Stiermarken, in het plaatsje Moos op steenworp afstand van de Sloveense grens gevestigde Styrian Motor Cycle, gewerkt aan deze unieke creatie, waarvoor hij opdracht had gekregen van de eigenaar van het Top Mountain Motorcycle Museum, Attila Scheiber, die tevens eigenaar is van het Top Mountain Hotel, het hoogstgelegen hotel in Europa. 

De grootste uitdaging zat 'm volgens Markus in een manier te vinden om oud en nieuw met elkaar te combineren en elementen van het museum en Attila's leven aan de motor toe te voegen. "We hebben dit bereikt door het spuitwerk, door www.airvolution.at, een van de beste spuiters van Europa", legt Markus uit. "Wat je ziet op de motor zijn aanzichten vanuit het Motorcycle Museum gespoten op de motor. Er staan 250 motoren in het museum, waarvan de oudste uit 1984 stamt, inclusief 25 oude Indians."

Andere design highlights zijn onder andere luchtvering voor en achter, een benzinetank en achterlicht van een Victory Hammer en veel bij SMC in eigen huis gefabriceerde onderdelen als het achterspatbord, de zijpanelen en het stuur, evenals het uitlaatsysteem en het aluminium luchtfilterhuis. Blikvanger is het 26" voorwiel met 120/55 26" voorband. De Indian Top Mountain is te zien in het Top Mountain Motorcycle Museum, maar mocht de Timmelsjoch het komende jaar op je lijstje staan en -omdat je er toch langs rijdt- het museum aan willen doen, dan moet je niet vreemd opkijken als de motor er ineens niet staat. Het kan maar zo zijn dat Attila 'm dan zelf over de fantastische bergpas aan het jagen is.