Zoeken

Indian Scout: eerste compleet nieuwe Scout in 70 jaar

6 augustus 2014
Na eerder al de Roadmaster te hebben onthuld heeft Indian tijdens de Sturgis Rally nog een tweede compleet nieuwe model voor 2015 gepresenteerd, de Indian Scout. De Indian Scout werd wereldberoemd door de Nieuw-Zeelander Burt Munro, die op de zoutvlaktes van Bonneville een 1920 Scout de titel "World's Fastest Indian" gaf.

Indian 2015 Scout

De Indian Scout is een van de meest roemruchte modellen uit de geschiedenis van 's werelds oudste motormerk. De Scout maakte furore in de beruchte "Wall of Death", waarvoor de motor tot op de dag van vandaag voor wordt gebruikt.

Daarnaast zal bij velen het verhaal van de "World's Fastest Indian" niet onbekend zijn: in 1920 kocht de Nieuw-Zeelandse coureur Burt Munro een Indian Scout, waarmee hij op de zoutvlaktes van Bonneville drie maal een snelheidsrecord wist te zetten. Zijn laatste record uit 1967 van 295,44 km/u is tot op de dag van vandaag niet gebroken. Het verhaal van Munro werd in 2005 verfilmd met Anthony Hopkins in de hoofdrol.

De nieuwe Indian Scout is de eerste compleet nieuwe Scout in meer dan 70 jaar. De fiets kent volgens moederbedrijf Polaris een aantal geavanceerde kenmerken voor wat betreft technologie, ontwerp en ontwikkeling. Zo bestaat bijvoorbeeld het rijwielgedeelte uit een lichtgewicht hardtail gegoten aluminium frame met een zithoogte van slechts 643 mm. Uiteraard is de Scout standaard van ABS voorzien.

Indian 2015 Scout colors

De Scout wordt aangedreven door een nieuwe vloeistofgekoelde 1.133cc V-Twin die is opgegeven voor een vermogen van 100 pk en een koppel van 98 Nm bij 5.900 toeren per minuut. De motor is voorzien van Closed loop brandstofinjectie en ride-by-wire gasklepbediening.