Zoeken

indian kondigt FTR 1200 aan

18 juni 2018
Tijdens het Wheels & Waves festival in het zuiden van Frankrijk heeft Indian het afgelopen weekend de nieuwe FTR 1200 aangekondigd, geïnspireerd op de AMA Flat track racer. Bovendien maak je de kans om een van de eerste banden die in 2019 van de productieband rolt te winnen.

Een formele releasedatum is nog niet vastgelegd, maar dat 'ie in 2019 op de markt zal worden gezet heeft Indian het afgelopen weekend in Biarritz officieel bevestigd. De aankondiging van Indian kwam als reactie op de vele speculaties die de afgelopen maanden de ronde deden en de vraag vanuit de markt naar een productieversie van de FTR 750 waarmee in het AMA Flat track kampioenschap wordt geracet. 

"Toen we de FTR 1200 Custom onthulden op de EICMA in Milaan, zeiden we dat we naar de wereldwijde feedback van motorrijders zouden luisteren," zegt Steve Menneto, President van Indian Motorcycle. "Motorrijders hebben zich zeker uitgesproken en de response is overweldigend geweest. We zijn trots en verheugd aan te kondigen dat we de FTR 1200 in productie zullen nemen."

De speculatie omtrent een mogelijke straatversie van de FTR 750 werd nog eens extra versterkt toen Indian de FTR 1200 Custom ontwikkelde, een one-off build die het afgelopen jaar verschillende motorbeurzen wereldwijd is afgegaan. De nieuwe FTR 1200 zal wat inspiratie, ontwerp en performance betreft in de geest van de FTR 1200 Custom en FTR 750 racer zijn, maar dan met een eigen look en feel. 

De volledige specificaties van de FTR 1200 zijn nog niet bekend gemaakt, buiten dat 'ie de styling van een Flat tracker zal hebben, met een vakwerk buizenframe en aangedreven door een V-twin motorblok. Om te benadrukken dat Indian het menens is mocht een klein groepje VIP's al achter gesloten deuren een preproductie versie van de FTR 1200 aanschouwen.



Wie kans wil maken op deze motor (wie wil dat nou niet), check www.win-ftr1200.com