Zoeken

Husvarna Vektorr Concept: eerste e-scooter uit Mattighofen

10 mei 2021
Na eerder al de E-Pilen Concept te hebben aangekondigd heeft Husqvarna nog eens twee elektrisch aangedreven concepten gepresenteerd: de Vektorr Concept en de Bltz Concept, een e-scooter en e-step voor in de stad.

De Vektorr Concept is niet alleen de eerste scooter ooit door Husqvarna geproduceerd, maar ook nog eens de eerste elektrische scooter. Of beter gezegd: bromscooter, want met een opgegeven topsnelheid van 45 km/u valt de Vektorr in de bromfiets categorie. 

Met de Vektorr richt Husqvarna zich op de stadse commuters die op zoek zijn naar een compact, hip en effectief vervoersmiddel dat bij hun drukke levensstijl past. De e-scooter heeft zoals gezegd een topsnelheid van 45 km/u en volgens Husqvarna moet je 95 km ver kunnen komen op een volle accu. 

Volgens de Oostenrijkers biedt de Vektorr Concept samen met de E-Pilen een prikkelende visie op hoe Husqvarna's overstap naar elektrische stedelijke mobiliteit eruit zal zien. "Vooruitstrevend, innovatief, stijlvol en uniek", aldus Husqvarna, waarden die in het gehele e-mobiliteit assortiment zullen worden toegepast. 

Mocht je toevallig deze zomer naar Oostenrijk willen gaan (dat wil zeggen, als 't weer mag), de E-Pilen en Vektorr zijn te zien in de PIERER Mobility AG speciale tentoonstelling in de KTM Motohall in Mattighofen. 

Naast de twee genoemde e-concept modellen zal ook de Bltz Concept te zien zijn, een e-step voor wie in de stad snel van A naar B wil gaan. De Bltz Concept heeft een actieradius van 40 km, met een vermogen van 0,5 kW is de e-step goed voor een topsnelheid van 20 km/u.