Zoeken

Honda RC213V-S nog dit jaar te koop

19 januari 2015
De lancering van de RC213V-S komt volgens The Asahi Shimbun - de Asia & Japan Watch, met rasse schreden dichterbij. Goedkoop is de straatlegale versie van de RC213 MotoGP racer allerminst, volgens de website moet voor fiets in Japan ¥20 miljoen (€ 147.000,-) worden neergelegd.

Honda RC213V-S

Sinds de terugkeer van de V4 - en daaropvolgende VFR1200 gonst het van de geruchten dat er bij Honda aan een super exclusieve 1000cc V4 wordt gewerkt, als opvolger van de huidige Fireblade en daarmee het nieuwe basismodel voor het WK Superbike. Bij de nieuwe V4 zou veel techniek van de RC213V MotoGP racer worden toegepast.

Het afgelopen jaar werd door Honda op de EICMA in Milaan dan eindelijk de RC213V-S onthuld, een straatlegale versie van Honda’s MotoGP racer. Volgens Honda is de RC213V-S de ultieme sportmachine voor op straat, maar benadrukte dat het slechts een prototype was en dat de straatlegale versie nog wel even op zich zou laten wachten.

Volgens de Japanse website The Asahi Shiumbun staat Honda echter al op het punt de RC-213-V-S te lanceren: nog dit jaar zal de motor in zowel Japan als de rest van de wereld op de markt worden gezet. Met een prijskaartje van ¥ 20 miljoen in Japan zullen wij nog wel even moeten doorsparen, inclusief belastingen gaat het prijskaartje in Nederland al aardig richting de twee ton.

Bron: The Asahi Shimbun