Zoeken

Harley-Davidson lanceert 2022 G.I Enthusiast Collection

24 juni 2022
Als eerbetoon aan Harley rijders die in het Amerikaanse leger hebben gediend of nog in dienst zijn heeft Harley-Davidson de gelimiteerde G.I. Enthusiast Collection gelanceerd, een in bijzondere kleuren gespoten Pan America 1250 Special en Tri Glide Ultra.

Harley-Davidson heeft deze week zijn nieuwe Enthusiast Collection gepresenteerd, een doorlopende serie Harley-Davidson motorfietsen met speciaal spuitwerk dat is gemaakt om de unieke achtergronden en speciale interesses van rijders binnen de Harley-Davidson-gemeenschap te vieren. 

Elk ontwerp van de Enthusiast Collection wordt jaarlijks gelanceerd en is in beperkte hoeveelheden beschikbaar in een samengestelde selectie motormodellen.

"De motoren van de Enthusiast Collection zijn geïnspireerd op Harley-Davidson-rijders en hun unieke verhalen", legt Jochen Zeitz, voorzitter, president en CEO van Harley-Davidson, uit. “Harley-Davidson is trots om dit programma te lanceren met de G.I. Enthusiast Collection, die de erfenis eert van Harley-Davidson-rijders die hebben gediend of actief hebben gediend in de Amerikaanse strijdkrachten.”

Om de lancering te herdenken, zullen twee Amerikaanse veteranen, Gary Wetzel en Brian "Amarok" Critton, de G.I. Enthusiast Collection worden toegekend. Wetzel heeft een Medal of Honor gekregen voor zijn heldhaftige acties in de oorlog in Vietnam nadat zijn helikopter van het Amerikaanse leger was neergeschoten en onder zwaar vijandelijk vuur kwam. Ernstig gewond bleef hij terugvechten en andere gewonde soldaten helpen. Hij is een fervent Harley-Davidson-rijder en activist voor veteranenkwesties. 

Critton diende tien jaar in het Amerikaanse leger, inclusief een dienstplicht in Irak, en is nu actief bij veteranenservice-organisaties zoals Wounded Warrior Project. In maart reed hij op een Harley naar een Muay Thai bijeenkomst in Jacksonville, bedoeld om veteranen te helpen omgaan met PTSS, toen hij rook zag opstijgen uit een auto die betrokken was bij een ongeval met drie voertuigen vlak daarvoor. 

Instinctief kwam hij meteen in actie, terwijl anderen toekeken hoe hij een vrouw uit de brandende auto trok. Deze twee Harley rijders zijn een voorbeeld van de geest van Harley-Davidson Enthusiasts.

De GI Enthusiast Collection is gedrapeerd in prachtige Mineral Green Denim Deluxe lak, een geheel nieuwe kleur die speciaal voor deze collectie is gecreëerd en aangevuld met op militaire service geïnspireerde graphics. De GI Enthusiast Collection is alleen af fabriek beschikbaar voor de Pan America 1250 Special en Tri Glide Ultra-modellen, in beperkte hoeveelheden en primair voor de Amerikaanse markt.

"De nieuwe Mineral Green Denim Deluxe lak is een eerbetoon aan de Olive Drab lak die wordt gebruikt op Harley-Davidson WLA-modellen", zegt Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Design. “Deze kleur heeft een metallic effect, wat resulteert in een subtiele gouden highlight, waardoor de kleurovergang dramatischer is en de vorm van het oppervlak goed te zien is.

"De tankafbeelding viert de iconische witte vijfpuntsster, die tijdens de Tweede Wereldoorlog op militaire voertuigen werd gebruikt", voegt Richards toe. “De tankafbeelding bevat ook een gestencilde 'H-D' en een afgekorte locatie van Milwaukee, Wisconsin, geïnspireerd op de spec-tags die te vinden zijn op door de overheid uitgegeven militair materieel. De gestencilde benadering is een behandeling die vaak wordt aangetroffen op militaire voertuigen, omdat belettering vaak in het veld werd gedaan. Hier noemen we de geboorteplaats van de Harley-Davidson Motor Company en het originele WLA-model.”