Zoeken

Ducati toont twee concepten op EICMA: Scrambler DesertX en Motard

8 november 2019
Het grote nieuws was al twee weken geleden tijdens de jaarlijkse dealerconferentie onthuld, maar Ducati had toch nog iets voor de EIMCA in Milaan bewaard. Twee concepten op basis van de Scrambler om precies te zijn: Motard en DesertX.

Het Motard concept is volgens Ducati een stilistische evolutie van de Scrambler 800. Geïnspireerd door de supermotards uit de jaren '80 van de vorige eeuw is Motard een racestijl versie van de Scrambler Desert Sled, compleet met slickbanden die van groeven voor straatgebruik zijn voorzien. 

Het nummerschild aan de voorkant heeft dezelfde vorm als de koplamp van de Scrambler. De nieuwe geborstelde metalen tank is geplaatst onder de twee covers die de druppelvorm van de tank moeten onderstrepen.



De andere Ducati Scrambler evolutie heet DesertX en was geïnspireerd door de iconische racemodellen uit de '90'er jaren rally's zoals Parijs Dakar. De retro-tech, functionele vormgeving gecombineerd met heldere ontwerplijnen hebben van DesertX volgens de Italianen een tijdloos evergreen concept gemaakt. 

De Scrambler Motard en DesertX werden op de stand geflankeerd door het enige nieuwe model in de 2020 Scrambler line-up, de Scrambler dark en zijn weliswaar conceptmodellen, maar het zou ons niet verbazen als we binnen afzienbare tijd hier toch productieversies van zullen zien. Van ons mag 't.