Zoeken

Ducati Scrambler: ongekend grote presentatie in Thailand

8 november 2014
Met groots vertoon is vrijdagavond voor het grote CentralWorld Square in Bangkok de nieuwe Scrambler voor de Thaise markt gepresenteerd. Een presentatie die ongekend groot was aangepakt en laat zien hoe belangrijk de Aziatische markt voor Ducati is.

Ducati Scrambler_Thailand_3956

We horen het je al denken: "lekker belangrijk wat daar in Thailand gebeurt", en dat was precies onze gedachte totdat we met eigen ogen konden aanschouwen dat Thailand, of beter gezegd Azië in het algemeen, helemaal niet meer dat lage-lonen werelddeel is wat bij ons in de beeldvorming nog steeds leeft. Wij Europeanen mogen denken dat we nog steeds in het middelpunt van de wereld staan, maar dat is verleden tijd. De Aziatische economiën zijn booming en daar pikt Ducati zijn graantje van mee.

Iedereen die iemand in Thailand is wilde maar wat al te graag een uitnodiging ontvangen voor de zeer exclusieve presentatie van de nieuwe Scrambler in Bangkok. De lijst met VIP's omvatte beroemdheden als filmsterren, regisseurs en de top 10 rijkste Thai. De VIP's waren afgereisd naar het CentralWorld Square, hét winkelcentrum voor de rich and famous waar met 22 gele Scrambler containers een enorme arena was gebouwd. De Thaise media was massaal uitgetrokken om hiervan verslag van te kunnen doen. Was de presentatie op de Intermot in Keulen was voor Europese begrippen al vet, die kon niet in de schaduw staan bij wat Ducati in Bangkok had opgezet.

Ducati Scrambler_Thailand_3904

David James, Marketing Director Ducati Asia:
Normaal gesproken vragen dit soort VIP's flink wat geld om aanwezig te mogen zijn, maar iedereen wilde hier vanavond aanwezig zijn. Het maximum aantal genodigden hadden we op 150 gezet, maar we hebben wel meer dan 200 aanvragen gehad van VIP's die aanwezig wilden zijn.

Ducati Scrambler Thailand Ducati Scrambler ThailandDucati Scrambler Thailand

Voor het Scrambler container complex stond de landelijke media massaal opgesteld om de beroemdheden op de gevoelige plaat vast te leggen en er werden continue interviews gedaan. Belangrijker was echter dat aDucati Scrambler Thailandlle genodigden enorm vereerd waren aanwezig te mogen zijn. Het geeft aan hoe ontzettend sterk de merknaam Ducati in Thailand is. Dat de presentatie in Bangkok werd gedaan is trouwens niet vreemd, geen enkele stad ter wereld waar zoveel Ducati's worden verkocht dan in deze Thaise metropool.

Na door de muziek van een samba band te zijn opgewarmd werden pers en VIP's naar binnen geleid, waar vanaf een balustrade met veel rook en geluid langzaam de Scrambler werd onthuld. Uiteraard was Scrambler Brand Director Mario Alvisi van de partij, daarnaast had Ducati niemand minder dan Paul Smart, winnaar van de 1972 Imola 200, voor deze presentatie naar Thailand gehaald.

Ducati Scrambler Thailand

Ducati Scrambler Thailand

Ducati Scrambler Thailand

De nieuwe Scrambler zal zowel in Thailand als in Italië worden geproduceerd: in Thailand voor de Europese markt, terwijl vanuit Thailand de rest van de wereld zal worden bediend.