Zoeken

Ducati onthult Scrambler 1100 PRO en 1100 Sport Pro

27 januari 2020
Ducati heeft de tweede generatie van de Scrambler 1100 onthuld. De nieuwe Ducati Scrambler 1100 range bestaat uit twee nieuwe modellen: de Scrambler 1100 PRO en Scrambler 1100 Sport PRO.

Nieuwe graphics, een nieuwe uitlaat, een nieuw zadel, een korter achterspatbord en een lage kentekenplaathouder, dat is in een notendop de PRO versies van de Scrambler 1100. De Scrambler 1100 PRO blinkt volgens de Italianen uit door z'n nieuwe two-tone "Ocean Drive" kleurstelling, in combinatie met het zwarte stalen frame en aluminium subframe. 

De rechts geplaatste dubbele uitlaat is nieuwe, evenals de laaggeplaatste kentekenplaathouder, waardoor de achterkant totaal anders oogt. Een ander kenmerkend item is volgens Ducati de koplamp, die van een zwarte X is voorzien die is geïnspireerd op de beschermende tape die in de jaren '70 van de vorige eeuw is gebruikt. 

De Ducati Scrambler 1100 Sport PRO is de dikste versie van de Scrambler familie. Hij heeft alle styling details van de de gewone PRO, maar is daarnaast voorzien van Öhlins vering, een lager stuur en spiegels in Café Racer stijl. De Sport PRO is afgewerkt in een mat zwart kleurschema, aangevuld met zijpanelen die van een geverfd 1100 logo zijn voorzien. 

De 1100 PRO modellen zijn beide voorzien van Ducati Traction Control (DTC) dat specifiek op deze modellen is afgesteld, drie rijmodi (Active, Journey en City) en Bosch Bochten-ABS. 

Volgens Ducati zijn de twee nieuwe Scrambler 1100 modellen de ideale keus voor diegene die een motor met een 1.079cc koppelrijk blok willen rijden en een 15 liter dank die - in combinatie met het nieuwe comfortabele zadel - garant voor zelfs de langste ritten moet staan, en dat zal ongetwijfeld zo zijn, maar wij zien de meerwaarde ten opzichte van de Scrambler 800 nog steeds niet. Juist omdat performance bij retro en lifestyle totaal niet belangrijk is.

De Ducati Scrambler 1100 PRO en 1100 Sport PRO zijn leverbaar vanaf eind maart 2020, prijzen zijn nog niet bekend.