Zoeken

Ducati Multistrada V4 opnieuw gespot

8 juli 2020
Sinds de komst van de Panigale V4 is het niet de vraag of, maar wanneer Ducati een V4 versie van de populaire Multistrada zal gaan lanceren. Aan de meest recente spionagefoto's te zien zal dat niet lang meer duren.

 

Het is al een tijdje een publiek geheim dat bij Ducati aan een Multistrada V4 wordt gewerkt, sinds zomer vorig jaar circuleren er op het internet al volop foto's van de V4 in camouflagetrim. 

Het camouflage patroon van het plaatwerk mag bij deze meest recente beelden het veld hebben geruimd voor gewoon zwart, maar de bekabeling in de topkoffer verraad dat ook dit een prototype tijdens testwerkzaamheden is. 

Toch geeft het ons wel een duidelijker beeld van wat er te verwachten is. Opmerkelijk is de dubbelzijdige achterbrug, waar Ducati al sinds de 916 een enkelzijdige achterbrug bij al haar premium modellen heeft toegepast. De enige uitzondering daarop is de Multistrada Enduro, omdat deze specifiek voor enduro rijden is ontwikkeld. 

Naast de enkelzijdige achterbrug lijkt Ducati ook het vakwerkbuisframe te hebben ingewisseld voor een conventioneel frame dat achter het plaatwerk is verscholen. De achtershock nu aan de linkerzijde horizontaal geplaatst en rechtsteeks op de achterbrug gemonteerd. 

Elektronica zal troef zijn bij de Multistrada V4, die de boeken in zal gaan als de eerste Ducati daie van adaptieve cruise controle is voorzien, het systeem dat Bosch in samenwerking met KTM en Ducati heeft ontwikkeld en dat BMW recent ook heeft aangekondigd.

Grote vraag is wat de performance van de V4 in deze Multistrada zal zijn. We denken eerlijk gezegd niet dat de Multistrada V4 de 200 pk grens zal doorbreken, maar dat 'ie het midden zal houden tussen de huidige 1200 en de Streetfighter V4. Dan kom je ergens uit op pak 'm beet 180 pk en dat is nog altijd dik meer dan wat de concurrentie te bieden heeft. 

De Multistrada V4 zal naar verwachting later dit jaar worden gepresenteerd als 2021 model.