Zoeken

Ducati Monster bestaat 25 jaar

6 maart 2018
De Monster bestaat dit jaar 25 jaar en om dat heugelijke feit te vieren hebben de Italianen een programma met events en initiatieven opgezet. Naast dat in het Ducati museum in Borgo Panigale een 1993 Monster 900 is te zien wordt op 24 maart in Frankrijk een speciale parade georganiseerd.

5 Maart 1993 is volgens Ducati de datum geweest die de motorwereld voor goed heeft veranderd. Het was de dat dat de allereerste Monster van de productieband rolde, waarmee Ducati een nieuw segment lanceerde: dat van de Naked Sports. 

Reden voor Ducati om dit jaar de Monster in het zonnetje te zetten. Te beginnen met een originele Monster 900 MY1993 die dit jaar in het Ducati museum te zien zal zijn. Ducati heeft de motor in bruikleen gekregen van een verzamelaar en enthousiasteling die 'm in uitstekende conditie heeft weten te houden.

Daarnaast zal de Monster in een aantal evenementen in het zonnetje worden gezet, zoals de Sunday Ride Classic 2018, een rally georganiseerd door Ducati France op het Paul Ricard circuit van Le Castellet op 24 maart en uiteraard het WDW, dat dit jaar van 20 tot 22 juli op het Marco Simoncelli Misano World Circuit wordt georganiseerd.