Zoeken

Ducati 1199 Panigale Senna: Brazil only

9 oktober 2013
Twintig jaar na het overlijden van de Formule 1 racelegende Ayrton Senna gaat Ducati opnieuw een gelimiteerde Senna uitvoering van haar Superbike op de markt brengen. De 1199 Panigale Senna wordt in een zeer beperkte oplage van slechts 161 stuks gebouwd, maar heeft voor de wanna-have fans één groot nadeel: hij is uitsluitend voor de Braziliaanse markt bedoeld.

Ducati 1199_Panigale_Senna_2014

Voor diegenen die het verhaal achter de Senna Ducati's is ontgaan, nog even in een notendop: enkele weken voor zijn tragische overlijden tijdens de Formule 1 Grand Prix in Imola bezocht Ayrton Senna als fervent motorrijder de Ducati fabriek in Bologna, waar hij de grijs/rode kleurstelling koos waarin zijn Ducati 916 zou moeten worden gespoten.

Als eerbetoon aan de Formule 1 legende lanceerde Ducati in 1995 de 916 Senna, wat in feite een in Senna's kleuren gespoten 916 SP was. Van de 916 Senna I werden er slechts 300 geproduceerd, in 1997 en 1998 zou het model navolging krijgen in de Senna II en Senna III, die eveneens slechts in een beperkte oplage op de markt werden gezet.

De nieuwe 1199 Panigale Senna staat gepland voor levering begin juni 2014, twintig jaar na het overlijden van Senna in Imola. De Panigale Senna zal naast de prachtige rood/grijze kleurstelling van een race uitlaat zijn voorzien, en uiteraard mocht een uniek genummerde plaque op kroonplaat niet ontbreken.

Mocht je de motor in levende lijve willen aanschouwen, dan zul je helaas naar Brazilië moeten afreizen, nummer 1 van 161 zal op de Ducati stand van de Two Wheels Motorcycle Show in San Paulo te aanschouwen zijn, naast een van de originele 916 Senna modellen. De fiets is dan ook uitsluitend voor de Braziliaanse markt bedoeld.