Zoeken

Designstudenten ontwerpen de Ducati Scrambler van de toekomst

22 oktober 2020
De creatieve wedstrijd die Ducati voorstelde aan studenten van twee Italiaanse designscholen is afgerond. De eerste plaats ging naar zes studenten van IAAD - de Italiaanse Universiteit voor Design met hun project "Scrambler E-MX".

 

Het creatieve pad dat in maart begon voor de twee designscholen, die betrokken waren bij de "Scrambler Contest" - een creatieve opdracht om de Ducati Scrambler van de toekomst te ontwerpen, is tot een einde gekomen.

Ducati had de studenten van de twee designscholen, IAAD en SPD (Scuola Politecnica di Design), uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken. In feite was de vraag heel eenvoudig: bedenk een Ducati Scrambler in de geest van het "Land of Joy", rekening houdend met de constant evoluerende trends in de wereld van design, technologie en twee wielen, zonder de essentie uit het oog te verliezen.

In totaal werden 19 projecten gepresenteerd die verschillende interpretaties van de Ducati Scrambler-voertuigen van de toekomst vertegenwoordigen. De deelnemers, die het creatieve karakter van de opdracht het best omarmden, presenteerden een aantal zeer verschillende ontwerpen, met motorfietsen - elektrisch en niet-elektrisch - maar ook e-bikes, jetski's, sneeuwscooters, duinbuggy's en scooters.

Uit alle ontvangen presentaties selecteerde Ducati een winnende groep wiens werk de unanieme goedkeuring kreeg van alle juryleden in de wedstrijd. De jury bestond uit de directeur van het Centro Stile Ducati Andrea Ferraresi, de Ducati Scrambler Brand Director Claudio De Angeli, de Brand Design Manager Enrico Peroni, evenals alle Ducati-ontwerpers.

Het winnende ontwerp "Scrambler E-MX" kwam van zes studenten van IAAD, dat indruk maakte op het panel vanwege zijn originaliteit. Met het idee van de "Scrambler E-MX" stelden de aspirant-ontwerpers zich een elektrische scooter voor met een modern design, aangedreven door twee aanpasbare, gemakkelijk oplaadbare en verwijderbare batterijen, zodat deze indien nodig met vrienden kan worden gedeeld. 

Bovendien voorziet het project in de integratie van een mobiele app waarmee u de scooter kunt vergrendelen en ontgrendelen, de gegevens kunt bijhouden en zijn positie kunt volgen.

De winnende groep was uitgenodigd in Borgo Panigale, waar de studenten hun onderscheiding ontvingen, het Ducati Museum en het Centro Stile bezochten, de plek waar Ducati motoren worden gemaakt en tot leven komen.