Zoeken

Cosmetische updates voor 2020 Honda CB1000R

7 november 2019
Honda heeft haar vlaggenschip van de Neo Sports Café familie CB1000R voor 2020 licht vernieuwd. De cosmetische veranderingen moeten volgens Big Red z'n status als premium Naked en zijn stevige aanwezigheid op straat nog eens extra benadrukken.

Met het design van de Neo Sports Café reeks wilde het designteam een nieuwe stilistische dimensie in het leven roepen. Anders dan die van de gespierde streetfighters van de voorbije jaren en tegelijkertijd ver verwijderd van de simpele café racer stijl. Een missie die wat ons betreft absoluut is geslaagd. 

De twee jaar geleden gelanceerde CB1000R heeft de rijsensatie van z'n voorganger naar een hoger niveau getild en is daarmee op straat - al zeggen we het zelf - een genot om te rijden, maar is bovenal ook een genot om naar te kijken 's avonds thuis in de garage. Of in de woonkamer, net waar je 'm neerzet. 

Daarbij is de CB1000R ergens ook wel een vat vol tegenstrijdigheden: het design doet vermoeden dat hier een retro-viercilinder lijnmotor staat, maar onderhuids is de fiets supermodern. Drie rijmodi met nog een User modus waarbij Power (P), Engine Brake (EB) en Honda Selectable Torque Control (HSTC) kan worden ingesteld. 

Tel daar z'n vermogen van 143 pk, z'n rijklaargewicht van 212 kilo en z'n goede Showa vering (SFF-BP voor, BFRC achter) bij op en je kunt op je klompen aanvoelen dat hier aardig mee te sturen is. 

Van ons had Honda de CB1000R voor komend jaar nog geeneens een update hoeven te geven, maar nu dat wel is gedaan zijn we daar ook niet rouwig om. Sterker, het geeft ons een goed excuus om volgend jaar weer eens met de vernieuwde CB1000R op pad te gaan. 

Wat er is veranderd vraag je? Komt 'ie: zilveren accenten voor de kroonplaat en stuurhouders maken plaats voor een nieuwe finish in zwart, terwijl de koplamphouder met een finish van Metallic Matte Ballistic Black verder is verfraaid. Ook de achterveer en voorste remschijven zijn voorzien van een nieuw design en een slanke, zilveren racestriping siert vanaf 2020 het midden van de tank. 

De CB1000R is leverbaar in drie dynamische kleurcombinaties: Candy Chromosphere Red en Graphite Black worden vervoegd door het nieuwe Matt Pearl Glare White.